Vuoden 2008 Tangojuniori Erika Vikman kannustaa osallistumaan juhlavuoden Tangojuniori-kilpailuun. (Kuva: MagnumLive kuvapankki)

Vuoden 2008 Tangojuniori Erika Vikman kannustaa osallistumaan juhlavuoden Tangojuniori-kilpailuun. (Kuva: MagnumLive kuvapankki)

Erika Vikman kannustaa nuoria tangovallankumoukseen

20.1.2016

Vuoden 2008 Tangojuniori Erika Vikman kannustaa osallistumaan juhlavuoden Tangojuniori-kilpailuun. (Kuva: MagnumLive kuvapankki)

Seinäjoen Tangomarkkinoiden 2015 Tangolaulukilpailun Tangokuningatar-finaalissa toiseksi sijoittunut, vuoden 2008 Tangojuniori Erika Vikman kannustaa nuoria hakemaan Tangojuniorikilpailusta paitsi esiintymiskokemusta myös nautinnon hetkiä. Erika Vikman suojelee ja tähdittää kilpailun järjestäjän, Suomalaisen Tangon Satumaa ry:n, 10-vuotisjuhlavuotta. Tangojuniorikilpailun teemana on ”Nuorten tangovallankumous – nuoret vievät tangomusiikkia eteenpäin!”

– On ollut hienoa huomata, että tango kiinnostaa myös nuoria. Tangokulttuurimme Suomessa kaipaa nuoria taitajia, joilla on intoa ja rohkeutta harjoittaa ja tuoda tangoa tähän päivään - jopa luoda ja uudistaa! Arvostan kovasti tangon perinteitä, mutta pieni rajojen rikkominen ei ole koskaan pahitteeksi, toteaa Erika Vikman.

Erika Vikman kannustaa osallistumaan rohkeasti Tangojuniorikilpailuun, jos siltä tuntuu. Kilpailu antaa arvokasta esiintymiskokemusta tulevaisuutta varten.

– Tärkeintä ei ole vakavan täydellinen suoritus, vaan se, että olet juuri sinä ja laulat sydämelläsi. Nauti ja anna sen näkyä! Let the "Nuorten tangovallankumous" begin!

Tangojuniorikilpailu on tarjonnut Suomalaisen Tangon Satumaa ry:n tuotantosihteerin Anne Salon mukaan yhteensä jo noin 1000 lapselle ja nuorelle estradin, jossa he ovat voineet tuoda esiin taitojaan ja kehittää

Laulukilpailussa on kaksi sarjaa, tangojuniorit ja tangonuoret. Tangojuniori-sarjaan osallistuvat 8 – 12 – vuotiaat (vuosina 2004 – 2008 syntyneet) laulavat lastenlauluja. Tangonuori-sarjassa kilpailevat 14 – 17 –vuotiaat (vuosina 1999 – 2002 syntyneet). He puolestaan laulavat iskelmiä ja tangoja. 13-vuotiaat (vuonna 2003 syntyneet) voivat valita, osallistuvatko he tangojuniori- tai tangonuori-sarjaan. Molemmissa sarjoissa valitaan voittajiksi sekä tyttö että poika.

Tangojuniorikilpailujen molempiin sarjoihin ilmoittaudutaan ennakkoon Suomalaisen Tangon Satumaa ry:n kotisivujen ilmoittautumislomakkeella. Sivulta www.suomalaisentangonsatumaa.fi löytyvät myös kilpailukappaleet.

Esikarsintapaikkakunnat ovat 13.2. Tampere Musiikkiteatteri Palatsi, 5.3. Oulu, 12.3. Jyväskylä, 2.4. Kuopio (Kylpylähotelli Rauhalahti), 3.4. Joensuu, 9.4. Helsinki, 16.4. Seinäjoki, 23.4. Enontekiö, 7.5. Tuuri (Kyläkauppa Veljekset Keskinen) ja 14.5. Turku.

« Takaisin