Kyläkaupalla vietetään valtakunnallista 112-päivää tänään torstaina 11.2. klo 13-18.

Kyläkaupalla vietetään valtakunnallista 112-päivää tänään torstaina 11.2. klo 13-18.

Ennakointi vie vaaroilta voimat. Kyläkauppa viettää 112-päivää

11.2.2016

Kyläkaupalla vietetään valtakunnallista 112-päivää tänään torstaina 11.2. klo 13-18.

112-päivä on eri turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Arjen turvallisuus syntyy pienistä, joskus itsestään selviltäkin tuntuvista teoista ja valinnoista. 112-päivän kampanjalla halutaan herätellä jokaista suomalaista miettimään omaa ja läheistensä turvallisuutta.

Valtakunnallista EU:n yhteistä 112-päivää vietetään aina helmikuun 11. päivä. Vuonna 2016 kampanja-aikaa on koko viikko 6, jolloin 112-päivän tapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Vuoden 2016 pääteemoina ovat nuoret sekä iäkkäät ihmiset. Nuorille suunnattu informaatio jakaantuu neljään osa-alueeseen: liikenne, alkoholi, netti & kiusaaminen ja hätänumero. Ikääntyneille painotetaan kolmea eri teemaa: kodin turvallisuus, netin käyttö ja hyödyllisen 112-sovelluksen lataaminen puhelimeen.

112-päivän tapahtumia Tavarapuodin etupihalla

112-päivää vietetään myös Kyläkaupalla. Torstaina 11.2. klo 13-18 Tavarapuodin etupihalle saapuu pelastuslaitoksen säiliö- ja sammutusauto sekä miehistönkuljetusauto, joihin kaikki kiinnostuneet pääsevät tutustumaan. Lisäksi järjestetään sammutusnäytöksiä ensisammutusvälineistöllä sekä kolaroidun ajoneuvon leikkausnäytökset klo 15 ja 17. Pelastuslaitos suorittaa myös rasvapalon sammutusnäytöksiä. Kaluston Kyläkaupalle toimittaa Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos / Töysän VPK.  Pelastuslaitoksen ajoneuvot ovat luonnollisesti hälytysvalmiudessa, joten hälytyksen sattuessa ne rientävät töihinsä.

Asiakkaille on järjestetty mahdollisuus kokeilla alkusammutusta sammutuspeitteellä sekä sammuttimella.  Lapsille on jaossa pieniä muistoja tapahtumasta ja aikuisetkin saavat halutessaan kokeilla, miltä palomiehen työ tuntuu – he pääsevät sovittamaan palomiehen varusteita ja kantamaan letkusalkkuja rataa pitkin.

Kello 16 jälkeen Kyläkaupan etupihalla on tavattavissa myös Töysän VPK:n nuoriso-osastoa, jota voi jututtaa tämän hyödyllisen ja mukavan harrastuksen tiimoilta. Koko tapahtuman ajan Kuortaneen Kunto Ry myy makkaraa ja mehua etupihalla.

Tapahtuman yhteydessä on myös hyvä tilaisuus päivittää kodin sammutusvälineet ajan tasalle, sillä Kyläkaupalla on koko viikon ajan hyviä tarjouksia sammuttimista, peitteistä, palovaroittimista ja paristoista.

« Takaisin