Jämsässä ajetaan huipputason crossia elokuun toisena viikonvaihteena.

Jämsässä ajetaan huipputason crossia elokuun toisena viikonvaihteena.

Enduron kolmas EM-osakilpailu Jämsässä

29.7.2015

Enduron kolmas EM-osakilpailu Jämsässä

Enduron kolmas EM-osakilpailu, FinnMETKO European Enduro Championship, ajetaan Jämsässä 8.-9.8.2015. Kilpailukeskus on Haaralankankaan motocrossradan (Haaralantie 135, 42100 Jämsä) alueella, jonne on valmistunut uusi huoltorakennus. Alueella on myös 300-paikkainen A-oikeuksin varustettu ravintola-alue. Uudelle kolmen hehtaarin parkkialueelle on saatu raivattua iso, hyvä varikkoalue, jossa yleisöllä on mahdollisuus seurata kilpailijoiden huoltotoimenpiteitä huollon aikana

Kilpailun viralliset avajaiset ovat perjantaina 7.8. n. klo 18.30 Jämsän crossiradalla. Avajaisissa esiintyy tankotanssiryhmä ja avajaisten yhteydessä haastatellaan Euroopan ja Suomen kärkikuljettajia.

Kilpailu ajetaan lähes kokonaisuudessaan maastossa, muutamaa tiesiirtymää lukuun ottamatta. Kaksi maastokoetta on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Toinen kilpailukeskuksen maastokokeista mukailee crossirataa ja sen keskellä sijaitsevaa superendurorataa. Yleisölle on myös hyvät parkkitilat.

Kilpailureitin pituus on noin 50km ja reitti ajetaan molempina kilpailupäivinä kolmeen kertaan, joten kilpailijat eivät tule pääsemään Jämsän maastoissa helpolla. Suomalaisia kuljettajia on osallistunut kahteen aiempaan EM-osakilpailuun n. 15 kuljettajaa. Naisten sarjaa johtaa suomalainen Sanna Kärkkäinen. Jämsäläisiä kuljettajia kilpailuissa ovat olleet Eemil Pohjola, Matias Savo sekä Mika Tamminen. Nyt pojat siis pääsevät kotikonnuilleen kilpailemaan.

Tapahtumaan on yleisölle vapaa sisäänpääsy.

« Takaisin