Kaksipäiväinen Elo Games alkaa kumpanakin päivänä aamukymmeneltä. Silloin myös Marko Ylinen ja poikansa Miko (11) ovat olleet tapojensa mukaan jo jonkin tunnin varmistamassa, että kaikki on ok. Miko muuten hallitsee jo radan isot telivehkeet Sisun ja Scanian sekä opettelee täysillä myös pyöräkuormaajan käyttöä.

Kaksipäiväinen Elo Games alkaa kumpanakin päivänä aamukymmeneltä. Silloin myös Marko Ylinen ja poikansa Miko (11) ovat olleet tapojensa mukaan jo jonkin tunnin varmistamassa, että kaikki on ok. Miko muuten hallitsee jo radan isot telivehkeet Sisun ja Scanian sekä opettelee täysillä myös pyöräkuormaajan käyttöä.

Elo Games JM kutsuu Honkajoen Pesämäelle

5.8.2021

Karisamuli Korpela, teksti ja kuva

Honkajoen Moottorikerho / Urheiluautoilijat ry järjestää elokuun 7-8. päivinä Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella jokamiesluokan Elo Games kilpailun, jossa on ostotarjousmenettely niin 1500 kuin 3000 eurolla. Viime vuonna tuota systeemiä kokeiltiin Pesämäellä ensimmäisen kerran koko maassa ja kun palautteet olivat pääosin positiivisia, tapahtumaa päätettiin jatkaa samalla kaavalla ja samassa kilpailussa tämän toisen kerran. Ja jatkossa ehkä laajemminkin, eli myös muilla radoilla. Vuosi sitten kalliimman tarjouksen autot merkittiin kilpailunumeron lisäksi X-merkinnällä, joten nämä olivat ja ovat samalla lailla nytkin helppo tunnistaa mainitusta perinteisestä ostotarjousryhmästä. Noita ostotarjouksia voi harkita myös täydet anniskeluoikeudet omaavassa baarissa ja/tai täyden leirintäpalvelun omaavalla alueella.  

Samassa laivassa seilataan

- Kilpailun kulku on kuitenkin sellainen, että molempia saattaa olla samoissa erälähdöissä, kertoo Pesämäen ratamestari sekä muutenkin joka paikan höylä, Honkajoen UA.n hallituksen jäsen ja jo pitkän jokamiesluokan kilpailijankin uran kokenut Marko Ylinen.                                                                                            Kysyttäessä hän tosin sanoo harventaneensa viime mainittua, mutta aikoo nyt myös itse kisata tulevassa Elo Games -kilpailussa. Ja hyvästä syystä.                                                                                                                                                                  - Täytin tuossa taannoin tasalukuja ja nyt on hyvä tilaisuus korkata pappa -luokka, viisikymppinen naureskelee, mutta palaa keskustelussa vielä tuohon X-merkintään.                                                                                                                                                                                      - Tuo merkintä helpottaa ainakin mahdollisia ostotarjousten tekijöitä, Ylinen kertoo saamiinsa kommentteihinkin perustaen.

Yli kolmekymppinen ratahistoria 

Mainittu moottoriurheilualue Siikaisten tien varrella sijaitsevaan Pesämäentien varren metsikköön valmistui kilpailukuntoon syksyllä vuonna 1989. Sitä on toiminnallisesti hallinnoinut Honkajoen MK/UA, mutta alueella on myös mm. moto-cross rata, joka on ahkerassa käytössä. Seuran nykyinen puheenjohtaja on Nina Vainonpää. Hänkin sai viimevuotisen Elo Gamesin jälkeen kirjata kilpailun voittajat, jotka olivat Juho Sutinen, Konnevesi MK/UA (Yleinen), Anni Kungas, Vääksyn UA (Naiset), Jonne Iltanen, Honkajoki MK/UA (Nuoret), Joni Kungas, Pellon MK (Etuveto/kardaani), Timo Pellinen, Suonenjoki UA (Papat) ja Juha Perälä, JaMoKe (Tuupparit). Mainittakoon, että näistä na/nu/evk ja papat -luokkien voitto tuli honkajokelaisen Mika Iltasen 340 sarjalaisella Volvolla!

« Takaisin