Jyri Saranpään takana olevalla esiintymislavalla ja sen ympäristössä järjestetään lähiviikkoina monta mielenkiintoista kesätapahtumaa.

Jyri Saranpään takana olevalla esiintymislavalla ja sen ympäristössä järjestetään lähiviikkoina monta mielenkiintoista kesätapahtumaa.

Elinkeinoelämä Kuortaneella hyvässä vauhdissa ja vauhti tuntuu kiihtyvän

7.6.2018

Jyri Saranpään takana olevalla esiintymislavalla ja sen ympäristössä järjestetään lähiviikkoina monta mielenkiintoista kesätapahtumaa.

Taisto Järvinen

Elinkeinojohtaja Jyri Saranpää näkee voimatekijöinä rakentamisen ja hyvän työllisyystilanteen

Kuortaneen kunnan elinkeinojohtaja Jyri Saranpää tuntee mielihyvää pitäjän vireydestä elinkeinoelämän sektorilla. Suuret rakennushankkeet ja kuortanelaisten hyvä työllistyminen ovat ilahduttavia asioita. Mikäli mitalin kääntöpuolelle halutaan kurkistaa, niin siellä näkyy osaavan työvoiman puute, joka vaikeuttaa kasvua etenkin metalliteollisuuden sektorilla.

  • Kuortaneella mennään koko ajan eteenpäin. Muutaman vuoden sisällä toteutettavien rakennuskohteiden investointipaketin hintalappu Kuortaneen Urheiluopistolla on noin 15 miljoonaa euroa. Lisäksi tulevat kunnan rakennusinvestoinnit. Investoinnit ovat isoja Kuortaneen kokoiseen pitäjään.
  • Yhteistyö Kuortaneen Urheiluopiston kanssa on monen toiminnon ydin. Urheilun lajiliitot puolestaan tuovat sykettä opistolle. Työn alla on nyt jalkapallohalli. Muutaman vuoden aikajänteellä rakennetaan halli voimistelijoille. Lisäksi vireillä on Urheiluopiston hotelli-hanke ja keittiön laajennus.
  • Kunnan omia hankkeita lähivuosina ovat mm. lukion laajennus, alakoulun rakentaminen ja Kuismankartanon kohde, Jyri Saranpää sanoo.

Hyvä yrittäjyysilmapiiri

Pohjalainen yrittäjyys on maankuulu käsite. Saman sarjan kärkeen kuuluu yrityselämä Kuortaneella. Alihankintayrittäjyys etenkin metalliteollisuuden sektorilla on pitäjässä voimakasta. Kuten jo todettiin, pulaa työvoimasta on etenkin metallin parissa, on ollut lähes koko 2000-luvun ajan.

Parhaillaan on menossa työvoiman rekrytointikoulutus metallialan kärkiyrityksille yhdessä Työvoimahallinnon kanssa. Seuraava koulutus on pian alkamassa. Koulutuksissa on kymmenkunta paikallista alanvaihtajaa.

Työttömyysaste Kuortaneella on viimeisen tiedon mukaan 5,3 prosenttia. Töissä käydään toki mm. Seinäjoen ja Alavuden suunnilla, mutta niin tullaan myös naapurista töihin Kuortaneelle. Hyvästä työllisyystilanteesta johtuen uusien yritysten perustamisen sektorilla on ehkä hieman hiljaisempaa.

  • Kuortaneella on paljon vetovoimatekijöitä. Liikunta ja urheilumahdollisuudet opiston myötä ovat erinomaiset. Myös muut harrastusmahdollisuudet ovat hyvät ja monipuoliset, ja Kuortaneella on turvalliset puitteet elämiseen ja asumiseen, Saranpää kiteyttää.

Kuortaneen tarjoamien hyvien elämisen elementtien esilletuominen on ollut ehkä hieman vaisua. Nyt tilanne on muuttunut, kun kuluvan vuoden alkupuolella on työn aloittanut viestintäkoordinaattori Tuomas Ojajärvi.

Kesä tuo elämää ja tapahtumia

KesäKuortane on käsite, joka tunnetaan hieman naapuripitäjiä kauempanakin. Urheiluopistolla on kesällä täysi meno ja paljon toimintaa. Motonet GP -kisa kerää juhannuksena maailman yleisurheilun huippuja ja tuhansia katsojia Kuortaneen keskusurheilukentälle.

Lisää nähtävää ja koettavaa on mm. Soile Yli-Mäyryn kesänäyttelyssä, Kuhinat-tapahtumassa, Opiskelijoiden MM-suunnistuksissa, Kuurtanes -päivillä ja muissa tapahtumissa.

Kuortaneella on useita kymmeniä kesätapahtumia. Kesäasukkaat tuovat Kuortaneelle oman pirteän värinsä. Tapahtumat työllistävät vapaaehtoisia, mutta antavat myös monille kesätöitä.

« Takaisin