Café Patruuna sijaitsee Lapuanjokirannassa luonnonkaunilla ja paikalla. Terassilta on hienot näkymät jokirantaan. Kuva: Masa Kojola.

Café Patruuna sijaitsee Lapuanjokirannassa luonnonkaunilla ja paikalla. Terassilta on hienot näkymät jokirantaan. Kuva: Masa Kojola.

Café Patruuna aloittaa toiminnan Lapuan Vanhassa Paukussa

3.9.2020

Teksti ja kuva: Masa Kojola

Lapuan Vanhan Paukun alueella avaa ovensa uusi kahvila. Päivi Juupajärvi avaa Café Patruunan viikolla 36. Päivi kertoo, että hiippakuntakeskuksesta puuttuu iltakahvila.

-Meillä voi nauttia virvokkeita, kahvia, myös erikoiskahveja, paikallisia leivonnaisia sekä pieniä ruoka-annoksia. Joitain erikoisuuksia tulee tarjolle, teen itse espanjalaisella reseptillä herkullisia churroksia jutteli Päivi.

-Itseni lisäksi meitä on kaksi muuta työntekijää. Aukioloajat ovat alkuunsa maanantaista lauantaihin klo 14.00 – 22.00. Tilaa on sisätiloissa noin 100 neliöä ja saman verran myös ulkoterassilla. Väkeä mahtuu kerralla tiloihimme 109 henkeä. Meidät löytää jo somessa facebookista ja instagramista.

Olutta ja viiniä tarjolla

Café Patruunassa on tarjolla myös olutta sekä viinejä ja kahvin kanssa konjakkia.

Päivi Juupajärvi toteaa, että historiallinen vanha Patruunatehdas on ikävä kyllä edelleen tuntematon jopa monelle lapualaisille.

-Meillä oli äskettäin tilaisuus, jossa naapurikuntalaiset ihailivat Paukkua ja sen tarjoamia mahdollisuuksia. Moni luuli, että räjähdys tuhosi maantasolle koko tehtaan. Ehkä kaupungin pitäisi enemmän markkinoida loistavaa tapahtuma-aluetta?

-Tarkoitus on, että saamme avattua Paukun kaffilan yleisölle maanantaina 31.8. Siitä kerrotaan lisää somessa. Mitään suurta juhlaa emme koronan takia järjestä, avajaistarjoukset julkaistaan hyvissä ajoin ja ne ovat voimassa koko avajaisviikon.

Eri maiden teemaviikkoja

Päivi kertoi, että tulevana talvena järjestetään eri maiden teemaviikkoja.

-Esimekiksi Espanja- viikolla on tarjolla mm. herkullisia Tapas- lautasia. Otan yhteyttä kansalaisopistoon, pyrin heidän kanssaan yhteistyöhön, hyödyntämällä eri kieliryhmien osaamista ja maiden kulttuureja. Sillä tavalla saamme kansallisuuksia esille toiminnassamme.

-Myös musiikki tulee näyttelemään yhtä osaa toiminnassamme. Pieniä bändejä ja esiintyjiä on tarkoitus ottaa esiintymään silloin tällöin. Tervetuloa maakunnan väki tutustumaan Lapuan Vanhan Paukun alueeseen ja Café Patruunaan, tarjoamme teille parasta osaamistamme.

« Takaisin