Johanna Luiro-Ojasen ja ravintolapäällikkö Katariina Saarilahden takana olevista vitriineistä löytyy runsas valikoima suussa sulavia leivontatuotteita.

Johanna Luiro-Ojasen ja ravintolapäällikkö Katariina Saarilahden takana olevista vitriineistä löytyy runsas valikoima suussa sulavia leivontatuotteita.

Café Herkkuhetki avasi kahvio- ja lounasravintolan Mäntässä

11.2.2016

Johanna Luiro-Ojasen ja ravintolapäällikkö Katariina Saarilahden takana olevista vitriineistä löytyy runsas valikoima suussa sulavia leivontatuotteita.

Taisto Järvinen

Noin kuusi vuotta Orivedellä toiminut Café Herkkuhetki on laajentanut toimintaansa avaamalla kahvila-lounasravintolan Myllyrannassa Mäntässä. Café Herkkuhetken toiminta Orivedellä jatkuu tutuksi tulleella konseptilla. Leivontatuotteet Mäntän ravintolaan valmistetaan Orivedellä.

Myllyrannan ravintolatiloissa on 150 asiakaspaikka. Kesällä tulee terassille lisäksi 150 paikkaa.

Toimitusjohtaja Johanna Luiro-Ojanen sanoo Myllyrannan olevan hänelle tuttu paikka. Ravintolatilojen vapauduttua päätös tulosta Mänttään tapahtui melko nopeasti.

  • Kahviopalvelut ja konditoriatuotteet ovat meidän pääjuttu. Tuotteitamme on myytävänä vain Café Herkkuhetken toimipaikoissa. Konditoriatuotteiden valikoimamme on laaja, siihen kuuluu pulla- ja munkkituotteiden lisäksi noin erilaista 20 kakkulaatua. Valmiita kakkuja löytyy vitriinistä.
  • Lounas noutopöydästä on tarjolla kuutena päivänä viikossa. Pöydästä löytyy kaksi lämminruokavaihtoehtoa ja keittolounas sekä jälkiruoka ja kahvi. Orivedellä suosioon noussut päivän munakas salaatilla ja kahvilla on myös listoilla. Tilauksesta tarjoillaan bisneslounas, esimerkiksi pihvi salaatilla. Lauantaisin tarjolla on brunssi.

Johanna Luiro-Ojanen pitää yrittäjyydessä tärkeänä selkeitä tulevaisuuden suunnitelmia, visioita, jotka tähtäävät riittävän etäälle tulevaisuuteen. Lähiaikojen uudistuksista hän mainitsee kevään myötä tulevat á la carte -listat ja -ruokailut. Myös teemalounaita tulee Myllyrantaan, ensimmäisenä on vuorossa ystävänpäivälounas. Palveluihin kuuluvat tilauksesta juhlaleivonnaiset ja cateringpalvelu.

  • Myllyrannan upea terassi järven rannalla antaa mahdollisuuksia. Kesällä terassille tuodaan elävää musiikkia. Veneilijöille Myllyranta on oivallinen välisatama. Kaiken kaikkiaan pitää olla ajan hermolla ja kehittää toimintaa.

Kaikki itse leivottua

Café Herkkuhetken kaikki leipomotuotteet leivotaan itse Oriveden leipomossa. Melkoisesti tunnettavuutta yritys sai Suomen paras leipuri -kisan välityksellä, jossa tuli Pirkanmaan parhaan leipurin titteli.

  • Meillä on omat reseptit. Emme ole teollisuusleipomo. Leipominen tapahtuu käsityönä. Käytämme leipomiseen oikeaa voita ja kermaa. Emme ole koskaan kikkailleet raaka-aineilla, Johanna Luiro-Ojanen sanoo.

Leipomotoiminnasta Orivedellä vastaa toinen yrittäjistä, Ida Lylyoja.

 Historiallinen paikka

Myllyranta on historiallinen kohde. Aikaisemmin pitkään veturitalleina toimineet tilat ovat saaneet uuden elämän. Myllyrannan ravintolan sisustuksessa näkyy yrittäjien kädenjälki.

  • Sisustus on trendijuttu. Olen sen suunnitellut ajattomaksi. Massiivitammiset pöydät antavat tiettyä jämäkkyyttä ja juna-aiheiset valokuvat kertovat entisestä ajasta. Tilat ovat hyvin toimivat.
  • Oriveden ja Mäntän yritykset työllistävät yhteensä 20 henkilöä. Kesällä tarvitaan lisää henkilökuntaa, ja aukioloajat tulevat olemaan pitemmät kuin talvella.
  • Tammikuu oli melkoinen ponnistus, kun muutaman viikon aikana laitettiin Myllyranta nykykuntoon. Nyt tuntuu hyvältä, kun toiminta pyörii ja yhteistyökumppaneita on löytynyt, Johanna Luiro-Ojanen kiteyttää.

Café Herkkuhetki

Myllyrannantie 5

35800 Mänttä

044 259 9166

www.cafeherkkuhetki.fi

« Takaisin