: Jurvan Botniaringille valmistunut rc-rata saa tulikasteensa nyt lauantaina kurvailtavassa jokamiesluokan kilpailussa. (Kuva: Vesa Rauhala)

: Jurvan Botniaringille valmistunut rc-rata saa tulikasteensa nyt lauantaina kurvailtavassa jokamiesluokan kilpailussa. (Kuva: Vesa Rauhala)

Botniaringin uusi rallicross-rata testataan kisakäytössä lauantaina

27.10.2016

: Jurvan Botniaringille valmistunut rc-rata saa tulikasteensa nyt lauantaina kurvailtavassa jokamiesluokan kilpailussa. (Kuva: Vesa Rauhala)

 

                                                                              Teksti: JiiVee Korpela

Päättyneen kesän aikana Jurvan Botniaringin moottoriradan kupeelle on valmistunut kilometrin mittainen rallicrossin ja jokamiesluokan kilpailuja palveleva kisa-areena. Uusi rata otetaan käyttöön tulevana lauantaina kun radalla päästellään Jouko Sjöblom Oy -nimellä kulkeva jokamiesluokan kilpailu.

  Uusi rata lisää entisestään monipuolisen Lintuharjun moottoriurheilualeen tarjontaa. Liukkaan kelin ajoharjoittelun lisäksi Botniaringillä voidaan kilpailla kolmella erimittaisella moottoriradalla, rallicross / jokamies -radalla, sekä asfalttirallisprinttejä monilla erilaisilla rataversioilla. Myös drifting kuuluu ”Ringin” lajivalikoimaan.

  Uusi rc-rata kulkee osaksi moottoriradan asfaltilla. Uuden radan soraosuuksilla on myös huomattavia korkeuseroja. Radan pituudesta noin 60 prosenttia on asfalttia. Loput radasta on sorapintaa.

  -Rallicrossia ja jokamiesluokkaa palveleva rata on valmistunut yhteistyössä Jurvan Urheiluautoilijoiden kanssa. Rataa hallinnoivalla Lintuharjun Moottoriurheilualue Osakeyhtiöllä on Jurvan UA:n kanssa sopimus rc-radalla järjestettävistä kilpailuista, sanoo ratayhtiön hallituksen puheenjohtaja Teemu Syväoja.

  Jurvan Urheiluautoilijat on ollut myös taloudellisesti mukana uuden radan rakennuskustannuksissa. Ensi lauantain kilpailuissa Jurvan UA:lla on apuna Vaasan Urheiluautoilijoiden joukkoa.

Kansainvälistä julkisuutta

  Botniaringin rc-radan ensimmäinen kilpailu on saamassa laajaa kansainvälistä huomiota. Monista mainioista moottoriurheiluun liittyvistä tv-ohjelmista tunnettu tuotantoyhtiö Amazon tekee uuden autourheiluaiheisen ohjelman Suomi-jaksoon koosteen Jouko Sjöblom Oy -kisasta.

  -Amazonin oma kuvausryhmä tulee paikalle. Heitä varten on pitänyt tehdä monenlaisia ennakkovalmisteluja ennen kisaa. He seuraavat kisaa osaksi tiettyjen kuljettajien kautta, selvittää Amazonin yhteyshenkilönä toiminut Jurvan UA:n Ari Mattila.

   -Emme tiedä tarkasti mitenkä he ohjelman toteuttavat, mutta monista yhteydenotoista päätellen kuvausryhmällä on aito kiinnostus kilpailua kohtaan. Ei tuolta suuresta maailmasta varmaan aivan turhan tähden tänne pohjoisen perukoille lähdetä.

Aamusta matkaan

  Botniaringin jokamieskilpailut aloitetaan syksyn lyhenevistä päivistä johtuen lauantaina 29. lokakuuta aamupäivällä jo klo 10:00. Tapahtuma on tämän vuoden viimeinen kisakalenteriin merkitty jokamieskilpailu ja se on samalla AKK:n alue kakkosen kauden viimeinen aluemestaruusosakilpailu.

  Jurvan ja Vaasan Urheiluautoilijat suorastaan lahjoittavat pääsyliput yleisölle. Aikuisten piletti maksaa vain 8 euroa ja alle 12-vuotiaat penskat pääsevät vanhempien mukana pelipaikalle ilmaiseksi.

  Botniaringin kaikki radat palvelut ovat käytössä Jouko Sjöblom Oy -kisojen aikana. Ravintola, makkara- ja virvokemyynti toimivat kuten kesän kisojen aikaan.

« Takaisin