V8 Thunder -luokassa kilpaileva Antti Punkari (#55) on yksi järjestävän seuran, Etelä-Pohjanmaa Urheiluautoilijoiden kuljettajista viikonlopun SM-ratakisoissa Botniaringillä.

V8 Thunder -luokassa kilpaileva Antti Punkari (#55) on yksi järjestävän seuran, Etelä-Pohjanmaa Urheiluautoilijoiden kuljettajista viikonlopun SM-ratakisoissa Botniaringillä.

Botniaringillä SM-ratakisat

3.7.2024

Tulevana lauantaina ja sunnuntaina Jurvan Botniaringillä mitellään rata-autoilun SM-pisteistä.  Uudistuneen FRC-sarjan kuluvan kauden kolmanteen kisaviikonloppuun ilmoittautui 112 kilpailijaa.

  SM-pisteistä kilpaillaan V8 Thunder, V1600. BMW Xtreme Race ja Legends -luokissa. Lisäksi aiempi Gran Turismo -luokka on tälle kaudelle jalostunut GT Open -luokaksi, jonka kalusto pitää sisällään neljän eri luokan urheilu- ja vakioautoja.

  Legends-luokan paluu SM-sarjaan oli odotettu piristys. Luokan tiukat pistetaistot ovat yleisön ja myös kuljettajien mieleen. Botniaringillä on taas kerran tungosta, kun Legendsien 50 auton lauma päästetään asfalttilaitumelle.

Mestaruudet avoinna

  Muhkeitten voimavaunujen V8 Thunder -luokassa viime ja tällä kaudella Kokkolan Emil Westman on ollut lähes voittamaton. Ralleista viime kaudella radoille siirtynyt Miko Kiminki nappasi kuitenkin edellisessä osakilpailussa Hämeenlinnan Ahvenistolla ukkosvaunujen voiton. ”Ringillä” Westman saa vastaansa kymmenen voitonnälkäistä kuskia.

  V1600 -luokassa on totuttu näkemään kisaa tappituntumalla ja sama ”ralli” jatkuu Ringillä. Osakilpailuilla on jo useita voittajia, joten mestaruustaisto on vielä täysin avoin.

  BMW Xtreme Race -luokassa moninkertainen mestari, Seinäjoen Juho Siekkinen jätti tämän kauden tittelin muiden tavoiteltavaksi. Vahvimmin mestaruudesta ovat ajaneet Sastamalan Petri ja Kari Haavisto, mutta lauantain kolmessa finaalissa ehti tapahtua vaikka ja mitä.

  Eikä siinä vielä kaikki. GT Open luokan kestävyyskisa ja Legendsien harrasteluokka päästelevät Ringillä omat lähtönsä sunnuntaina.

Täyttä rähinää

  Kilpailutapahtumat Ringillä alkavat perjantaina aamupäivän ja päivän vapailla harjoituksilla. Illansuussa ajetaan kaikkien luokkien aika-ajot.

  Lauantaina radalla on täysi rähinä päällä heti aamusta alkaen. Päivän ensimmäinen finaali ammutaan matkaan klo 10:00. Sen jälkeen radalla ei ole hiljaista hetkeä lyhyttä soppataukoa lukuun ottamatta. Päivän aikana viedään läpi 14 kisalähtöä. GT Open -luokassa ajetaan kaksi finaalia. Kaikki neljä SM-luokkaa päräyttävät kolme kisaa.

  Sunnuntai radalla käynnistyy Legendsien harrasteluokan ja GT Open -luokan neljän tunnin kisan aika-ajoilla klo 10:00. Sunnuntain kisaluokkien kilpailut alkavat klo 11:15.

  Nyt jos koskaan on hyvä syy lähteä SM-ratakisoihin. Aikuisten pääsylippu lauantaille maksaa vain kymmenen (10,-) euroa. Viikonlopun FRC-tapahtuman isännöi Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat.

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin