Anolytech -laitteisto ei vaadi paljoa tilaa.

Anolytech -laitteisto ei vaadi paljoa tilaa.

Bakteeriton vesi on terveyden peruspilari

1.9.2021

Taisto Järvinen/Anolytech

Anolytechiltä ympäristöystävällistä desinfiointitekniikkaa maatalouteen ja elintarviketeollisuuteen

Puhtaille ja ympäristöystävällisille tuotteille annetaan yhä enemmän arvoa. Usein halutaan selvittää se, miten ja missä joku tuote on valmistettu. Puhtaan ja bakteerittoman tuotteen valmistukseen ja tuotantoeläinten terveyteen on nyt tarjolla Suomessa uutta, ympäristöystävällistä desinfiointitekniikkaa.

Ruotsalainen Anolytech on vuodesta 2005 lähtien kehittänyt tekniikkaa, jolla valmistetaan ympäristöystävällisiä desinfiointiaineita ja bakteeritonta vettä, kuten puhdasta juomavettä yksinkertaisella menetelmällä tehokkaasti ja edullisesti.

  • Järjestelmää käyttävät jo useat eri toimialat Euroopassa maataloudesta karjanhoitoon ja elintarviketeollisuuteen. Anolytechin ainutlaatuinen teknologia on hyödynnettävissä laajasti mm. maataloudessa ja etenkin nykyisessä koronavirusepidemiatilanteessa teollisuudessa, jossa tarvitaan suuria määriä desinfiointiaineita. Ainetta voidaan käyttää myös irrallisten esineiden, seinien, pintojen ja työkalujen desinfioimiseen, Anolytechin Suomen myyntipäällikkö Harri Viemerö sanoo.

Anolytechin menetelmä on syntynyt tarpeeseen parantaa eläinten terveyttä karjanhoidossa tarjoamalla eläimille bakteeriton vesihuolto. Desinfiointijärjestelmä on jatkossa laajentunut palvelemaan ihmisiä. Anolytechin kehittämä desinfiointiaine Anolyte-pH on ympäristöystävällinen, vesipohjainen tuote, joka on täysin vapaa haitallisista kemikaaleista, väriaineista ja alkoholista.

Desinfiointia ympäri vuorokauden

Anolytech -desinfiointitekniikkaa käytetään ympäri vuorokauden. Karjatilalle asennettu, maksimissaan vain pari neliömetriä lattiapinta-alaa vaativa tuotantolaite jakaa pienen, jatkuvan Anolyte-pH -annoksen suoraan vesijohtoveteen puhdistaen putkiston, juomanipat ja juomakaukalot kaikista bakteereista, viruksista, homeesta, sienistä ja itiöistä.

  • Järjestelmä varmistaa, että bakteerit eivät lisäänny paikoissa, joita yleensä on vaikea pitää puhtaana, kuten vesiputkissa ja juomanipoissa. Anytechin koneella vältetään bakteerien kasvu pistekappaleiden välissä. Ainetta käytetään myös saappaiden ja pintojen desinfiointiin, Harri Viemerö kiteyttää.

Anolytech on kehittänyt laitteita tehokkaiden desinfiointiaineiden valmistamiseksi. Desinfiointiaineita voidaan valmistaa laitteen avulla paikallisesti esimerkiksi maataloudessa ja teollisuudessa.

  • Valmistamalla desinfiointiainetta laitteiston avulla paikallisesti päästään eroon aineiden kuljetuksesta ja siirrytään täysin kestävään kiertoon. Kyseessä on ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka varmistaa omavaraisuuden ja minimoi riskit sekä poistaa pakkaus-, kuljetus- ja muut vaaralliset jätteet.
  • Anolytechin desinfiointiaine on biohajoava ja erittäin lempeä ihmisille sekä ympäristölle. Laitteisto tuottaa luonnon omia desinfiointiaineita, jotka sisältävät hypokloorihappoa, jotka ovat luonnollisesti osa ihmisten ja eläinten immuunijärjestelmää.
  • Hypokloorihappo tehdään suolaa, vettä ja sähköä sisältävällä prosessilla. Aine on niin tehokas, että valmiin liuoksen pitoisuudeksi riittää alle puoli prosenttia. Aine on täysin vaaraton, toisin kuin hypokloriitti, jota puhdistusaineet yleisesti sisältävät, sanoo Länsi-Suomen myynnistä vastaava Hannu Jaskari.

Ensimmäiset Anolytech -laitteiden asennukset Länsi-Suomen alueella tehdään kuluvan syyskuun aikana. Asennuksista ja huolloista vastaa SPTR-asennus Seinäjoelta. Lisää www.anolytech.com/fi

« Takaisin