Ilveslinna. Kuva Kimmo Rampanen/ Kuvapalvelu OK.

Ilveslinna. Kuva Kimmo Rampanen/ Kuvapalvelu OK.

Klaus Lavila ja Lasse Saarenpää pitävät Ilveslinnan ovea avoinna.

Klaus Lavila ja Lasse Saarenpää pitävät Ilveslinnan ovea avoinna.

Avoimet ovet Ilveslinnassa Jämsänkoskella

5.9.2019

Taisto Järvinen

Ilveslinnassa Jämsänkoskella vietetään avoimien ovien päivää lauantaina 7.9. kello 10.00 – 16.00. Ilveslinnan uusi omistaja Lasse Saarenpää sanoo avoimien ovien päivän olevan vapaamuotoinen ja rento tapahtuma, jossa halutaan tutustua Jämsän seutukunnan toimijoihin ja paikallisiin henkilöihin.

  • Ohjelma alkaa juhlasalissa kello 10.00 pastori Marjatta Mäkisen hartaushetkellä, jonka jälkeen veisataan virsi 125. Kello 12.00 on Laten puheenvuoro ja Lasun laulu sekä yleisön puheenvuoroja. Kello 14.00 esiintyy Jämsän ja Mäntän yhdistynyt soittokunta.
  • Vieraille on tarjolla luomukahvia ja töysäläisiä korppuja Rudolfin kahvilassa. Muuta ohjelmaa on Harjuntalo-orkesterin esiintymiset, Olavi Hankaniemen laulut, trubaduuri Tuomo Oksasen esiintyminen, Heli Yli-Mäyryn laulut sekä trubaduuri Leiska Leiniön esiintyminen. Aarno Salokorpi esittelee Ilveslinnaa, Etelämäen tyttäret lausuvat runoja. Paikalla on myös valokuvaaja Jaana Uusimäki, jolla voi kuvauttaa itsensä Ilveslinnan tornihuoneessa.
  • Haluamme kuulla paikallisten henkilöiden tarinoita ja muisteloita Ilveslinnan tiimoilta. Linnan esittelyt, kuvat ja ihmisten omat kokemukset myös kiinnostavat, Lasse Saarenpää sanoo.

Avoimien ovien päivästä voi tiedustella Klaus Lavila 040 516 6230.

Uuden omistajan tavoitteena on säilyttää arvokas Ilveslinna hyväkuntoisena rakennuksena, ja saada taloon toimintaa. - Talotekniikkaa on laitettu kuntoon ja tavoitteena on saada talon energiankulutus ja muut kulut maltilliselle tasolle.

Lauantain tapahtuman myötä Ilveslinna avataan vuokrattavaksi tapahtumien ja juhlien järjestämiseen. Ensimmäinen tapahtuma on jo seuraavana viikonloppuna, jolloin Ilveslinnassa järjestetään Kuuhullujen yö. Vuokraustoiminnan toivotaan innostavan ihmisiä erilaisten juhla- ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen Ilveslinnan tiloissa.

Yhteydenotot vuokraukseen ja tiloihin liittyen Lasse Saarenpää 0400 368 103.

Kulttuuriperintöä juhlitaan

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien viikkoa vietetään Suomessa tänä vuonna 2. - 8. 9. Euroopassa tapahtumiin osallistuu jopa 30 miljoonaa ihmistä 50 maassa. Vaihtuvat vuositeemat nostavat esiin kulttuuriperinnön eri osa-alueita.

Kulttuuripäivien tarkoituksena on lisätä oman lähiympäristön arvostusta ja vaalimista. Päiviä vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta.

Ilveslinnan avoimet ovet ovat yksi tapahtuma ja toimenpide osana kulttuuriperinnön vaalimista.

« Takaisin