Seinäjoen Pohjan alueelle tulevan pien- ja erillistalojen tonttikarttaa tutkimassa Tarja Saarinen, Harri Peerla, Titta Norpo, Petteri Miettinen ja Linda Mäkivirta-Valkama.

Seinäjoen Pohjan alueelle tulevan pien- ja erillistalojen tonttikarttaa tutkimassa Tarja Saarinen, Harri Peerla, Titta Norpo, Petteri Miettinen ja Linda Mäkivirta-Valkama.

Asuntokauppa käy, kun hinta asetetaan oikealle tasolle

13.9.2018

Seinäjoen Pohjan alueelle tulevan pien- ja erillistalojen tonttikarttaa tutkimassa Tarja Saarinen, Harri Peerla, Titta Norpo, Petteri Miettinen ja Linda Mäkivirta-Valkama.

Taisto Järvinen

Tiedot asuntokaupan sujuvuudesta vaihtelevat hieman. Todellisuudessa kausi- ja muut kaupankäynnin vaihtelut ovat kohtuullisen pieniä, kun asiaa tutkaillaan isommassa kuvassa. Tiedotus nimittäin tuppaa olemaan aika pitkälle ruuhka-Suomi -painotteista.

Seinäjoella asuntokauppa käy, kuten muissakin kasvukeskuksissa. Toimitusjohtaja LKV Petteri Miettinen Etelä-Pohjanmaan OP-Kiinteistökeskus Oy LKV:stä sanoo asuntokaupan sujuvan Seinäjoella ihan hyvin, kunhan kohteen hinta on kohdallaan eli laatu ja hinta ovat tasapainossa.

  • Seinäjoella asuntokauppa menee samaan tyyliin eli uusia asuntoja rakennetaan jatkuvasti ja myytäviä kohteita tulee sitä kautta lisää. Meidän siivumme toteutuneista asuntokaupoista on noin 200 kauppaa vuodessa. Vuosi 2018 näyttää ensimmäisen puoliskon osalta noin kymmenen prosentin kasvua edellisvuosiin verrattuna.
  • Asunnon hankkimista suunnittelevat asiakkaat ovat tänä päivänä varsin hinta- ja laatutietoisia. Myytävän asunnon hinta pitää asettaa oikeasti vastaamaan asunnon arvoa, jotta kaupanteko onnistuu. Asiakkailla on tänä päivänä niin monia kanavia tiedon hankkimiseen ja sopivan hintatason tunnistamiseen, että ylihinnoitteluun ei ole varaa, mikäli kaupan halutaan onnistuvan, Petteri Miettinen kiteyttää.

Kiinteistönvälittäjä LKV Harri Peerla OP-Kiinteistökeskuksesta sanoo, että kohteiden myyntiajat ovat melko ennallaan.

  • Tarjontaa on nyt niin kattavasti, että asiakkaat eivät siltikään keskimääräisesti tee kovin nopeita päätöksiä, vaan halutaan tutustua useampiin kohteisiin. Poikkeuksia toki on, kun etsitty kohde löytyy, niin joskus kauppa syntyy parissa päivässä.
  • Nyt on hyvä aika hankkia asunto, kun tavaraa on tarjolla, korot ovat alhaalla ja rahoitusta on saatavana. Rahoituskuvion suunnittelu aiheuttaa monille pohdintaa, kun vaihtoehtoina on esimerkiksi henkilökohtainen ja yhtiölaina, Peerla pohtii.

Valinnanvaraa löytyy

On selvää, että silloin kun asuntojen uustuotanto on vauhdissa, niin valinnanvaraa asunnoista on runsaasti. Asunnon ostajilla on monenlaisia kriteerejä. Joku haluaa uuden, joku käytetyn ja joku haluaa tehdä itse käytetyn asunnon kunnostuksen ja joku haluaa ison pihan ja puutarhan tai ”rintamamiestalon”.

Paras kysyntä Seinäjoella on nyt 2000-luvun rivitalojen kaksioilla ja kolmioilla. Keskikaupungin uusien asuntojen ja reuna-alueiden vanhempien asuntojen hintaero on merkittävä, ja se on mahdollisesti edelleen kasvamassa.

  • OP-Kiinteistökeskuksen tarjonnasta löytyy ratkaisu jokaisen tarpeisiin, ja ellei löydy niin etsitään sopiva. Myynnissämme olevista asunnoista Seinäjoella noin 65 prosenttia on osakehuoneistoja ja reilu kolmannes omakotitaloja.
  • Merkittävä ryhmä asunnonvaihtajia ovat eläkeikää lähestyvät henkilöt, joiden perhe on pienentynyt kahden henkilön kokoiseksi, ja halutaan pienempää ja vähemmän kiinteistönhuoltoa vaativaan asuntoon.

Etelä-Pohjanmaan OP-Kiinteistökeskuksen myyntilistoilla on loma-asuntoja kohtuullisesti, ja kysyntää niillä on. Asiakkaiden vaatimustaso lomapaikan suhteen on noussut korkealle tasolle, ja hinta määräytyy pitkälti paikan ja varustelutason mukaan.

Oleellisen tärkeää kaikille kaupanteon osapuolille on se, että asunnosta tai lomakohteesta annetaan kaikki sitä koskeva tieto, myös mahdollisesti tulossa olevat kunnostustoimet.

OP-Kiinteistökeskus on valittu kahdeksana peräkkäisenä vuonna Suomen luotettavimmaksi kiinteistönvälittäjäksi. Eduksi katsotaan toimiminen pankin rinnalla, jolloin hinnat ovat realistiset ja ilmaa ei välissä ole.

Etelä-Pohjanmaan

OP-Kiinteistökeskus Oy LKV

Keskuskatu 9

60100 Seinäjoki

010 254 7110

« Takaisin