Leila Kattilakoski on opettanut lukuisia perinteisen jäsenkorjauksen saloihin. Lisätietoja ja ilmoittautumiset helmikuussa alkavan koulutuksen osalta löytyvät osoitteesta epopisto.fi tai toimisto(at)epopisto.fi

Leila Kattilakoski on opettanut lukuisia perinteisen jäsenkorjauksen saloihin. Lisätietoja ja ilmoittautumiset helmikuussa alkavan koulutuksen osalta löytyvät osoitteesta epopisto.fi tai toimisto(at)epopisto.fi

Asiakasta kuunnellen, käden ja sydämen liittona. Perinteisen jäsenkorjauksen koulutus alkaa taas Ilmajoella

30.1.2020

Vivi Triballi

Leila Kattilakoski on opettanut Ilmajoella lähes 13 vuotta perinteistä jäsenkorjausta, perinteitä kunnioittaen.

  • Aloitin vuonna 2007 ja nyt helmikuun puolivälissä alkaa viimeinen kolmivuotinen koulutuskokonaisuus, kun jään kolmen vuoden kuluttua ansaitulle eläkkeelle, Leila kertoo.

Vuosien aikana oppilaita on ollut satoja. Iso osa on valmistunut perinteiseksi jäsenkorjaajaksi. Leilan oma ura alkoi Kaustisella Kansanlääkintäkeskuksessa vuonna 1993, kun hän oli kahden mestariparantajan opissa.  

  • Olin harjoittanut ammattiani kuntohoitajana vuosia, ennen kouluttautumistani jäsenkorjaajaksi. Jälkeenpäin huomasin, että kehittymiseni hoitajana alkoi vasta tavattuani opettajani. Opin heiltä, kuinka työtä tehdään lähimmäisenrakkaudella, kuinka apua hakevat otetaan vastaan lämmöllä, heitä kuunnellaan ja tehdään kaikki voitava.

Sen jälkeen Leila Kattilakoski kokee olleensa aidosti valmis opettamaan toisia komivuotisessa koulutuksessa, jossa opetellaan hienoa kädentaitoa.

  • Hoitaminen perustuu käden aistimusten kehittämiseen, sillä parantajan silmät ovat sormenpäissä. Asiakas hoidetaan aina tämän ehdoilla ja kiputuntemuksia kunnioitetaan koko hoidon ajan. Käsittely ei ole voimakasta, vaan siinä edetään pehmeästi ja hitaasti, Leila selittää.

Helmikuussa alkavassa koulutuksessa käytetäänkin Leila Kattilakosken laatimaa laadukasta värillistä koulutusmateriaalia. Jokaiselle oppijaksolle on oma DVD, eli videolla on kaikki kurssin otteet. Näin oppilaalla on opettaja myös kotona. Syksyn aikana ilmestyy Leila Kattilakosken tekemä kirja perinteisestä jäsenkorjauksesta. Sen aineistoa tullaan käyttämään opetuksessa.

  • On uskomattoman hienoa jakaa tätä upeaa perinnehoitoamme eteenpäin uusille osaajille. Näin voimme moninkertaistaa sen hyödyn kaikille kivuista kärsiville, toteaa Leila ja kehottaa hakeutumaan pian alkavaan koulutukseen.

Tarja on kouluttautunut perinteiseksi jäsenkorjaajaksi     

Tarja Huhtala Kauhavan Ylikylästä, on perinteisen jäsenkorjauksen jatkotasot suorittanut opiskelija ja kaustislainen jäsenkorjaaja.

  • Perinteinen jäsenkorjaus on lempilapseni, myöntää Tarja, joka sai kipinän jäsenkorjaajan uralle oman kokemuksen kautta, kun selkä kipeytyi pahasti.
  • Jäsenkorjaajalle menin kumarassa kipeänä ja pois tulin selkä suorassa, ilman kipua. Tämän jälkeen minua on oiottu varsinkin ratsastuksessa sattuneiden tapaturmien jälkeen ja tuli mieleen, että voisin kokeilla jäsenkorjauksen opiskelua. Niin päädyin Leilan oppiin Ilmajoelle. Sille tielle on jääty.

Tarja on hoitanut onnistuneesti jo monia.

  • Ihan parasta oli ihminen joka oli kärsinyt kauan alaselän kivuista ja joutunut olemaan pitkiä aikoja sairaslomilla. Kipu oli säteillyt jalkoihin saakka ja vienyt pahimmillaan melkein sänkypotilaaksi. Kun asiakkaani kolmannen hoitokerran jälkeen kertoi, että kivut ovat poissa ja hän voi lenkkeilläkin ilman särkyä, oli itsellä mahtava fiilis, kertoo Tarja.

Suurin yllätys onkin ollut, kuinka tehokas hoitomuoto perinteinen jäsenkorjaus on ja siksi Tarja Huhtala suositteleekin alalle opiskelua erityisesti niille, joilla on halu auttaa muita.

« Takaisin