Jutuntekohetkellä Tuurin Apteekissa palvelivat Anna-Maria Korhonen, Iina Hannuksela, Elisa Teerimäki ja Elina Järvenpää. Lisäksi Tuurin Apteekissa palvelevat farmaseutit Saana Juurakko, Melina Stenroos, Hanna Seghier ja Laura Lamminaho. Elina Järvenpään kolme apteekkia ja lääketehdas työllistävät yhteensä 19 henkilöä.

Jutuntekohetkellä Tuurin Apteekissa palvelivat Anna-Maria Korhonen, Iina Hannuksela, Elisa Teerimäki ja Elina Järvenpää. Lisäksi Tuurin Apteekissa palvelevat farmaseutit Saana Juurakko, Melina Stenroos, Hanna Seghier ja Laura Lamminaho. Elina Järvenpään kolme apteekkia ja lääketehdas työllistävät yhteensä 19 henkilöä.

Asiakaspalvelu on apteekin toiminnan ydinosaamist

6.10.2016

Asiakaspalvelu on apteekin

toiminnan ydinosaamista

  • Tuurin Apteekissa asiakkaita palveltu kaksikymmentä vuotta

Taisto Järvinen

Apteekin arjen toiminnassa korostuu ensisijaisesti sujuva asiakaspalvelu. Asiakaslähtöinen palvelu apteekissa on kokonaisuudessaan hyvin laaja käsite, kun siihen liittyy varsinaisen asiakaspalvelun lisäksi mm. lääkkeiden käytön ja itsehoidon neuvonta. Lain velvoittama hintaneuvonta on myös osa palvelua, kun asiakkaalle pitää kertoa edullisin vaihtoehto hänen tarvitsemastaan lääkkeestä.

Hiljattain kahdenkymmenen vuoden ikään ehtineen Tuurin Apteekin apteekkari Elina Järvenpää sanoo lääkkeiden käytön neuvonnan ja itsehoidon neuvonnan tarpeen lisääntyneen merkittävästi.

  • Erittäin tärkeää on, että käytetään oikeita lääkkeitä ja lääkkeistä oikeita annoksia. Neuvonta ja opastus on tarpeen myös silloin, kun lääkkeen nimi vaihtuu esimerkiksi edullisemman lääkkeen valitsemisen johdosta. Lääkäri toki määrää usein nimenomaan edullisemman lääkkeen.
  • Apteekissa käy tyytyväisiä asiakkaita. Lääkkeen avulla he saavat helpotusta vaivaan. Useat asiakkaat ovat varsin lääkeuskollisia, kun lääkäri on määrännyt jonkin lääkkeen, niin nimenomaan sitä lääkettä halutaan käyttää.

Itsehoidon neuvonnan merkitys korostuu huomattavasti, kun huomioidaan tutkimuksen tulos, jonka mukaan neuvonnalla säästetään vuositasolla noin miljardi euroa. Tutkimus selvittää myös, että suomalaiset tekevät apteekkeihin vuodessa noin 60 miljoonaa käyntiä eli jokainen kansalainen käy apteekissa keskimäärin noin kerran kuukaudessa.

Kasvun vuodet

Palvelu apteekissa on kahdenkeskistä vuorovaikutusta, jonka merkitys korostuu sitä mukaa, mitä enemmän asiakkaalla on tuotteiden suhteen pohdittavaa.

Tuurin Apteekissa koko toiminnan ajan asiakkaita palvellut sivuapteekinhoitaja Elisa Teerimäki sanoo tietoa lääkkeistä olevan tarjolla kaikille, mutta tieto pitää hyödyntää ja ottaa lääkkeet turvallisesti.

  • Olemme panostaneet erityisesti asiakaspalveluun. Asiakasmäärän kasvu Tuurin Apteekissa on ollut reipas, kun ensimmäisen täyden toimintavuoden (1997) aikana meille tuotiin 9000 reseptiä ja vuonna 2015 vastaava luku oli 33 800.
  • Alkuvuosina tuli asiakkaita, jotka saattoivat kysyä, ”saako täältä oikeita reseptilääkkeitä”. Nykyisin ei enää sitä kysellä.
  • Paikallisten asiakkaiden lisäksi ostosmatkailijat ovat tärkeä asiakasryhmä. Sähköinen resepti on helpottanut asiointia eri apteekeissa. Sujuvuutta toimintaan on tuonut myös se, että asiakkaan luvalla näemme hänen lääkityksensä. Tämän päivän palveluamme ovat myös reseptien uusimispyynnöt.

Tuurin Apteekin on perustanut Eeva Kopra. Toinen apteekkari oli Pekka Kaukonen. Tuurin Apteekki on Töysän Apteekin sivuapteekki. Kasvun mahdollisesti jatkuessa Tuurissa saattaa olla itsenäinen apteekki. Tulevaisuuteen joka tapauksessa varauduttu, ja Tuurin Apteekille suunnitellaan uusia toimitiloja.

Tuurin Apteekki

Onnentie 2

63610 Tuuri

06 512 5012

 

Terveyteen kannattaa panostaa

Näin syksyllä puhutaan jälleen flunssasta. Mikäpä sen ikävämpää on, kuin sairastua kesken komeimman syksyn ruskan. Flunssan torjumiseksi voi kuitenkin jokainen tehdä oman osuutensa. Henkilökohtaisia flunssan ehkäisykeinoja ovat esimerkiksi terveellinen, marjoja ja vihanneksia sisältävä ravinto, riittävä lepo, kieltäytyminen alkoholista, hyvä hygienian taso, stressin välttäminen ja riittävä pukeutuminen sekä ulkoilma ja riittävä itsensä karaiseminen.

Vitamiinien nauttiminen ehkäisee flunssaa, ja flunssarokotteet ovat myös apu säilymiseen flunssalta. Mikäli flunssa pääsee yllättämään, niin tutkimuksen mukaan sinkkiasetaatti -imeskelytabletit voivat lyhentää flunssan kestoa jopa useilla päivillä.

Tietoa flunssan torjuntaan on tarjolla mittaamattomat määrät. Lisää apuja on saatavana apteekeista.

« Takaisin