Hannes Rahja ja Tobias Snellman analysoivat näytteitä Seinäjoen ja Vaasan laboratorioissa. Yritys palvelee asiakkaita ympäri Suomen.

Hannes Rahja ja Tobias Snellman analysoivat näytteitä Seinäjoen ja Vaasan laboratorioissa. Yritys palvelee asiakkaita ympäri Suomen.

Asbestianalyysit bestLabilta

12.1.2017

Asbestianalyysit bestLabilta

 

Tomi Olli

 

Asbestianalyysi on kätevä tapa selvittää kiinteistön asbestitilanne korjaus- tai purkutöiden yhteydessä. Asbestikartoitus on lain mukaan pakollinen tällaisissa töissä ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa. Asbestianalyysi on saatavissa Seinäjoella ja Vaasassa toimivalta bestLab Oy:ltä. Yrityksen perustivat Hannes Rahja sekä Tobias Snellman vuonna 2016.

-Näimme rakennustyömailla usein työntekijöiden altistuvan asbestille. Syynä tähän oli niin tietämättömyys kuin välinpitämättömyys. Niinpä päätimme madaltaa epäilyttävien materiaalien tutkimuskynnystä tuomalla markkinoille helpon, nopean ja luotettavan analyysin, kertoo toimitusjohtaja Hannes Rahja.

 

Pohjalaislaboratorion toiminta perustuu tarkkaan laadunvalvontaan, asiakas voi olla varma luotettavista tuloksista.

-Kuulumme kansainväliseen laadunvalvontaohjelmaan, mikä varmistaa toimintamme olevan alan kriteerien ja vaatimusten mukainen, Rahja painottaa.

 

Laboratorionjohtaja Tobias Snellmanin mukaan asbestia on olemassa seitsemää eri laatua. Kotioloissa sitä voi löytyä esimeriksi muovimatoista, liimasta, kiinnitys- ja saumalaastista, kattohuovasta sekä maaleista.

-Asbestia on tosiaan käytetty monissa materiaaleissa. Siitä ei ole kuitenkaan haittaa silloin kun materiaalit ovat ehjiä. Asbestikuidut irtoavat vasta kun materiaali rikotaan esimerkiksi purku- tai remonttitöissä.

-Yleisiä asbestikartoituksen vaativia tilanteita ovat esimeriksi keittiö-, kylpyhuone- sekä putkiremontit, Snellman kertoo.

 

Nopea analyysi

 

Asbestianalyysin avulla saadaan tärkeää tietoa siitä, miten remontti- ja purkutyöt voidaan tehdä turvallisesti. Pohjalaisyritys tarjoaa kolmea erilaista analyysia: ilmanäyte-, materiaali- sekä pölynäyteanalyysia. Kaikkien analyysien tulokset valmistuvat yrityksen laboratorioissa.

-Asiakas ottaa itse tarvittavat näytteet ohjeiden mukaan. Sen jälkeen analysoimme meille toimitetut näytteet, jonka jälkeen lähetämme analyysin tulokset asiakkaan sähköpostiin. Analyysit valmistuvat nopeasti, jopa tunnissa, Snellman toteaa.

 

Seinäjoen ja Vaasan laboratorioissa tehdään myös mikrobi- sekä haitta-aineanalyyseja.

-Mikäli rakennukseen tulee kosteusvaurio saattaa se korjaamattomana johtaa homeongelmaan. Tästä syntyy erilaisia terveydelle haitallisia mikrobeja.

-Terveydelle haitallisia aineita taas on käytetty monissa rakennusmateriaaleissa sekä -tuotteissa. Haitta-aineanalyysimme tarjoaakin apua näihin tutkimuksiin, Snellman muistuttaa.

 

Lisätietoja sekä ohjeita näytteidenottoon löytyy osoitteesta www.bestlab.fi

« Takaisin