Alajärven Ankkurien toiminnanjohtaja Mika Peräkangas ja jokeritykki Sami Mikkolanaho muistuttavat fanituotteita olevan myynnissä muun muassa Alajärven S-marketissa.

Alajärven Ankkurien toiminnanjohtaja Mika Peräkangas ja jokeritykki Sami Mikkolanaho muistuttavat fanituotteita olevan myynnissä muun muassa Alajärven S-marketissa.

Ankkurit on nostettu

2.12.2015

Alajärven Ankkurien toiminnanjohtaja Mika Peräkangas ja jokeritykki Sami Mikkolanaho muistuttavat fanituotteita olevan myynnissä muun muassa Alajärven S-marketissa.

Tomi Olli

Vaikka vesistöt ovat jäätymässä seilaa Alajärven Ankkurien laiva vahvassa myötätuulessa. Seuran pesäpallojaosto visioi jatkuvasti uutta, mikä heijastuu kaupungin tapahtumiin. Ideoinnin seuraava helmi on perjantaina 11.12. kello 19 Alajärven kirkossa järjestettävä Anne Mattilan joulukonsertti.

- Kyseessä on kolmas peräkkäinen joulukonserttivuosi, millä pyrimme omalta osaltamme nostamaan jouluhenkeä sekä luonnollisesti keräämään varoja erityisesti lasten ja nuorten hyväksi. Konsertti toteutetaan jälleen yhteistyössä Alajärven seurakunnan kanssa, kertoo Ankkurien toiminnanjohtaja Mika Peräkangas.

Konsertin ennakkolippu kustantaa 20 euroa, ovelta hinta on 25 euroa. Alle 15-vuotiaat pääsevät paikalle 15 eurolla ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Ennakkolippuja myydään 9.12. saakka muun muassa Ankkurien toimistolta sekä www.lipputoimisto.fi

Ankkurit suunnittelevat myös ensi kesänä Kitron stadionilla järjestettävää konserttia.

- Järjestimme kesäkonsertin vuosina 2011-2013. Nyt olemme välivuoden jälkeen kehittelemässä uutta tapahtumaa, joka koetaan mahdollisesti ensi kesänä, Peräkangas kertoo.

Kitrolla  on parhaillaan menossa myös mittava parannustyö, jonka ansiosta stadionille valmistuu kesäksi uusi monikäyttötila. Aisapari ry on myöntänyt rahoituksen Kotipesä-hankkeelle joka odottaa ELY-keskuksen laillisuustarkastusta. Ankkurit on kuitenkin jo aloittanut toteuttamisen omalla riskillään.

- Uusi tila tulee palvelemaan eri toimijoita ympärivuotisena koulutus- ja kokouspaikkana, sillä sinne tulee asianmukainen AV-laitteisto, toiminnanjohtaja toteaa.

Voitollinen kausi

Ankkurien viime kausi päättyi Superpesiksessä kuudenteen sijaan. Joukkueen otteita seurasi keskimäärin 1500 silmäparia ottelua kohden. Toiminnanjohtaja Peräkankaan mukaan kausi oli taloudellisesti onnistunut.

- Pääsimme muutamia tuhansia euroja plussanpuolelle, mikä on näinä aikoina hyvä saavutus. Toki hieman jäi jossiteltavaakin, sillä yksikin lisäpudotuspeli olisi tuonut melkoisen lisän saldoon.

Ensi kauteen Ankkurit lähtee hieman muuttuneella joukkueella. Tulopuolella ovat muun muassa Tuomas Tallbacka sekä Rami Mäkinen. Miinussarakkeessa taas on Vimpeliin suunnannut Jere Saukko.

- Lisäksi mukaan on nostettu lahjakkaita junioreja. Kokonaisuudessaan Superpesiksen budjettimme on 450 000 euroa, jossa on kasvua viime kauteen 20 000 euroa, Peräkangas toteaa.

Kausikortti joulupakettiin

Luottavaisena uuteen kauteen tähyilee joukkueen jokeritykki Sami Mikkolanaho, joka tälläsi viime kauden runkosarjassa 73 juoksua.

- Treenimotivaatio on kohdallaan ja hommat maistuvat. On selvää, että haluamme parantaa viime kauden sijoitusta. Mennyt kausi oli toki kokonaisuudessaan hyvä, mutta hyydyimme turhan paljon ratkaisevilla hetkillä. Se täytyy nyt korjata, Mikkolanaho pohtii.

Hyvä kausi näkyy myös Ankkurien fanituotemyynnissä, mikä on vilkastunut merkittävästi. Myös kausikorttien kauppa käy vauhdilla.

- Olemme jo nyt myyneet kolmasosan koko viime kauden kausikorttimäärästä. Kortti onkin mainio joululahjaidea. Aikuisten kausikortin hinta on 150 euroa ja eläkeläisten ja opiskelijoiden 110 euroa, Mika Peräkangas kertoo.

« Takaisin