Amadeus Lundberg ja Milana Misic tulkitsevat Olavi Virtaa ja Laila Kinnusta

11.8.2016

Amadeus Lundberg ja Milana Misic tulkitsevat Olavi Virtaa ja Laila Kinnusta

 

Suomen tunnetuimpien laulajalegendojen laulut elävät yhä. Laila Kinnusen ja Olavi Virran tunnetuksi tekemät sävelmät ovat ilahduttaneet jo vuosikymmenien ajan niin levyillä, radiossa kuin televisiossa. Kahden suurtähden kunniaksi käsikirjoitettu konsertti nähdään Ähtäri-hallissa torstaina 22. syyskuuta. Konsertin ensi-ilta esitettiin Seinäjoella loppuunmyydylle yleisölle heinäkuussa.

 

Lailan ja Olavin laululliset polut kohtaavat ”Idän ja lännen tiet” –konsertissa, jonka tulkitsijoina nähdään itseoikeutetusti Laila Kinnusen tytär Milana Misic sekä paljolti Olavi Virtaa levyilläänkin tulkinnut Amadeus Lundberg. Konsertin musiikista vastaa Juha Tikan orkesteri.

 

Konsertin nimeksi valikoitu Bond-teemana tutuksi tullut laulu Idän ja lännen tiet, jonka Laila levytti 60-luvulla. Lisäksi konsertissa soivat mm. Lazzarella ja Mandshurian kummut sekä Virran laulamina tutuksi tulleet Hopeinen kuu ja Yö kerran unhoa annoit.

 

– Pidän äitini laulujen esittämistä mahdollisuutena välittää samoja tuntemuksia kuin hän teki aikanaan. Näin äitini musiikki on jatkanut elämäänsä muuallakin kuin historiassa, miettii Milana Misic, joka on itsekin levyttänyt useita äitinsä tutuksi tekemiä lauluja.

 

Olavi Virran lauluja esittävää Amadeusta on musiikkipiireissä verrattu nuoreen, herkkätulkintaiseen Olaviin. Amadeukselle Olavi on ollut musiikillisen tien näyttäjä:

 

– Olavi Virta on yksi suurimmista suomalaisista laulajista ja hän on ollut suuri inspiraation lähde urallani, ellei suurin. Konsertissa saan esittää legendan lauluja kunnioittaen hänen tulkintoja, mutta kuitenkin omalla tyylilläni. Nostan niistä esiin vaikkapa Olavin itsensä säveltämän ja sanoittaman hienon Yö kerran unhoa annoit -valssin, jonka olen itsekin saanut levyttää viimeisimmälle Puhu minulle rakkaudesta -levylleni, kertoo Amadeus.

 

Ähtäri-hallissa konsertti alkaa klo 19. Konsertin liput alk.aen 32 e. Ennakko Lipputoimisto.fi ja Honkaniemen kirjakauppa.  

 

Syksyn kiertue kiertää seuraavastI:

 

28.8. Somero, Esakallio klo 16
21.9. Raahe, Raahesali, klo 19
22.9. Ähtäri, Ähtäri-halli, klo 19
24.9. Rauma, Rauma-sali, klo 18
5.10. Pori, Promenadi, klo 19
13.10. Hyvinkää, Hyvinkää-sali, klo 19
14.10. Karkkila, Karkkila-sali, klo 19
15.10. Vantaa, Kulttuuritalo Martinus, klo 19
16.10. Salo, Provinssiteatteri, klo 15

 

Tapahtuman sivut:

www.magnumlive.fi/idan-lannen-tiet

 

« Takaisin