Sari Riitamäki ja Ella Leinonen palvelevat Alavus Ikkunat Oy:n Outlet -myymälässä. Liikkeen avajaiset ovat 24.1. kello 9.00 – 17.00. Myymälän toimisto on Alavus Tilaelementtien CLT -puuelementeistä. Liukuovet ovat Alufront Oy:n parvekeliukuovia.

Sari Riitamäki ja Ella Leinonen palvelevat Alavus Ikkunat Oy:n Outlet -myymälässä. Liikkeen avajaiset ovat 24.1. kello 9.00 – 17.00. Myymälän toimisto on Alavus Tilaelementtien CLT -puuelementeistä. Liukuovet ovat Alufront Oy:n parvekeliukuovia.

Alavus Ikkunat Oy:n Outlet -myymälä avataan Tuurissa

17.1.2019

Taisto Järvinen

Myymälä on myös tuotteiden näyteikkuna ja verkkokaupan toimipiste

Alavuden Puuseppäkylässä toimiva Alavus Ikkunat Oy on perustanut Outlet -myymälän Tuurin Kauppakylään. Yhtenä tavoitteena on tuoda yrityksen tuotteet lähemmäksi asiakkaita. Jo muutaman viikon toiminnassa olleen myymälän avajaisia vietetään viikon kuluttua 24.1.

Alavus Ikkunat Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Hautamäki sanoo tarvetta myymälän perustamiselle olleen jo pitempään. Myymälä toteutettiin sopivien tilojen avauduttua hyvältä liikepaikalta.

 • Myymälässä on tarjolla tietty määrä ikkunoita ja ovia. Myös mallistoamme on siellä esillä. Myymälästä voidaan noutaa siellä olevia tuotteita. Mikäli haluttuja ikkunoita tai ovia ei liikkeessä ole, ne toimitetaan tehtaalta myymälään ja tarvittaessa asiakkaan haluamaan kohteeseen.
 • Myymälässä on helppo asioida. Halutun tuotteen etsiminen tehtaalta olisi huomattavasti monivaiheisempaa ja enemmän aikaa vievää. Asiakkaan etu on myös myymälän outlet-hinnoittelu, Kimmo Hautamäki sanoo.

Alavus Ikkunoiden myymälässä on tilaa noin 200 neliömetriä. Alkuvaiheessa tilat riittävät, joskin mahdollisuudet myymälätilojen laajentamisen ovat olemassa.

Myymälässä on tarjolla myös ikkunoiden ja ovien helat sekä vuorilistoja, kiinnitysruuveja ja eriste -uretaania eli koko asennuspaketti. Myymälävastaavat Sari Riitamäki ja Ella Leinonen tekevät ikkunoiden ja ovien hintatarjouksia sekä hoitavat yrityksen verkkokauppaa.

 • Verkkokaupan varasto on Tuurin myymälässä.  Suomen Mittaikkuna Oy:n nimissä käytävän verkkokaupan osuus Alavus Ikkunoiden noin 17 miljoonan euron liikevaihdosta on 15 prosenttia.
 • Suomen Mittaikkuna Oy on Alavus Ikkunat Oy:n omistama myyntiyhtiö, joka keskittyy kuluttajamyyntiin sekä verkkokauppaan. Aputoiminimenä on Alavus Ikkuna- ja Ovisaneeraus ja Alavus Verkkokauppa. Alavus Verkkokaupasta voit ostaa ikkunat, ovet ja tarvikkeet silloin, kun sinulle sopii. Käy tutustumassa www.alavus.com.

Alavus Ikkunoiden Outlet -myymälän avajaispäivänä arvotaan kaikkien kävijöiden kesken ikkunapesuri. Avajaisissa on myös Solar -kaihtimien esittely.

 • Tuotannossamme on noin 30 erilaista ulko-ovimallia, Alavuden kylien nimien mukaan. Tuotannosta puuttuu Tuuri -ovi, niinpä julistamme Tuuri -oven suunnittelukilpailun. Voittajalle on luvassa rahapalkinto. Kilpailusta tarkemmin avajaisten yhteydessä, Kimmo Hautamäki evästää.

Isoja ikkuna-ja ovitoimituksia

Alavus Ikkunat Oy:n isoimpia asiakkaita ovat rakennusliikkeet ja kerrostalokohteet sekä ylipäätään yritysmyynti.

Myyntijohtaja Arto Paalanen sanoo Helsingin Meilahteen rakennettavan Siltasairaalan olevan todella suuri kohde.

 • Ensimmäiset ikkunat Siltasairaalaan ovat lähdössä. Kohde on suurimpia Suomessa. Sen rakentaminen jatkuu ja ikkunoita sinne toimitetaan vielä vuonna 2020. Siltasairaalaan tulevien ikkunoiden lasituksiin tulee karkaistua ikkunalasia ja uudentyyppisiä normaalista poikkeavia tuuletusluukkuja.
 • Toinen vaativa työ on Sibelius Akatemian saneerauskohde puukarmi-ikkunoineen.

Jotta suuret ikkuna- ja ovimäärät saadaan asiakkaille, pitää tehtaan tuotanto olla lyönnissä. Alavus Ikkunat on investoinut tuotantolaitteisiin vuosittain noin 0,5 miljoonaa euroa.

 • Viimeisin merkittävä investointi on ikkunalinjastolle tehty ikkunoiden sisäpuitteen kasaus- ja tiivisteautomaatti. Samalla linjastolla saadaan nyt sisäpuitteet valmiiksi ilman välityövaiheita.
 • Laite on Suomessa valmistettu ja nimenomaan meille räätälöity, kiteyttää tehtaanjohtaja Juha Äijänaho.

  Alavus Ikkunat Oy

  Outlet -myymälä

  Viitamäentie 5 A

  63610 Tuuri

  040 015 8523

  044 705 7788

   

« Takaisin