Jetta-Talon Raanu 160 sopii hyvin Alavuden Sydänmaan maisemaan.

Jetta-Talon Raanu 160 sopii hyvin Alavuden Sydänmaan maisemaan.

Alavuden Sydänmaalta löytyy rauhallisen asumisen tontteja

11.4.2019

Taisto Järvinen

Sydänpalon alueen ensimmäinen omakotitalo valmistumassa. Vapaana kymmenen isoa tonttia.

Alavuden ja Seinäjoen kaupunkien puolivälistä Sydänmaan kylästä löytyy omakotitalon tontteja maalaismaisemasta, rauhalliselta alueelta. Ensimmäinen omakotitalo on valmistumassa kyseiselle Sydänpalon alueelle.

Alavuden kaupungin maankäyttöinsinööri Kimmo Toivola sanoo vapaana olevan kymmenkunta isoa omakotitalon tonttia muutaman sadan metrin etäisyydellä kylän koulusta ja päiväkodista. Alue sijaitsee kt 18 läheisyydessä.

  • Tontit ovat lähes puolen hehtaarin kokoisia. Tonttien neliömetrihinta on yksi euro. Kunnallistekniikka, kuten kadut sekä vesi- ja viemärityöt on rakennettu siihen malliin, että tonteista viisi on rakentamisvalmiina. Loput tontit saatetaan samaan valmiustilaan tarpeiden mukaan. Maapohja tonteilla on helppo rakentaa.
  • Alavudella on kattava tonttitarjonta. Rakennusluvan saa nopeasti, ja rakentajaa autetaan alkuun. Rakennusvalvonta on avoinna koko kesän, Kimmo Toivola sanoo.

Sydänpalon alueelle ensimmäisenä valmistuva omakotitalo on Ida-Maria ja Henri Haapasen Jetta Raanu 160 -talo. Henri Haapanen on omatoimirakentaja, ja tekee tulevan kodin sisätyöt valtaosin itse. Ulkoa talo on talotoimittajan jäljiltä viittä vaille valmis.

-Kaupat tehtiin marraskuussa, ja talopaketti tuli tammikuussa. Rakentaminen on sujunut hyvin. Taloon tulee kiertovesilattialämmitys maalämmöllä ja varaava takka.

-Olemme asuneet Sydänmaalla jo useiden vuosien ajan. Meille tämä on hyvä paikka asua, kun vaimon työpaikka on Seinäjoella, ja minun työkohteeni ovat kaikkien naapurikuntien alueilla. Koulu, päiväkoti ja kylän asukkaiden erikoisen hyvä yhteishenki ovat meille tärkeitä tekijöitä valittaessa kodin paikkaa. Myös neljän ja vajaan kahden vuoden ikäisille lapsillemme tämä on oivallinen kotiseutu.

Jetta-Talolta yksilöllisiä koteja

-Jetta-Talo Oy tunnetaan laadukkaiden, energiatehokkaiden ja kosteusteknisesti Suomen oloihin kehitetyistä ja kestävistä taloratkaisuista. Mallistosta löytyy moderneja, klassisia ja perinteisiä taloja, joista löytyy ratkaisu jokaiselle, Jetta-Talon taloedustajana Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan alueella toimiva Tuomo Parhiala kiteyttää.

Jetta-Talon edustaja on talonrakennusalan ammattilainen. Hänen tehtävänsä on auttaa ja opastaa asiakasta löytämään talomalli, joka sopii asiakkaan tarpeisiin, budjettiin ja tontin ominaisuuksiin. Hän myös opastaa asiakasta ymmärtämään koko talonrakennusprojekti eri vaiheineen ja tietää, miten asiakas saa toteutettua laadukkaan kokonaisprojektin loppuun saakka.

-Talomalli ei aina löydy suoraan talokirjasta, vaan asiakkaan kanssa muunnellaan olemassa olevaa mallia tai suunnitellaan kokonaan uusi malli tehtaan arkkitehdin kanssa. Taloedustajan kanssa katsotaan paras toimituslaajuus ja tarvittavat palvelut.

Jetta-taloedustajan kautta on mahdollista saada kaikki talonrakennusprojektissa tarvittavat hankinnat, myös ne, joita talon toimitus ei pidä sisällään. Tuomo Parhialan mukaan talopakettien toimitussisältö räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan.

Jetta-Talo Oy Perho

Tuomo Parhiala

0400 190 129

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

www.jetta-talo.fi

« Takaisin