Timo Rintala, Timo Kaukola, Kari Mänty, Petri Valkama, Marjo Vartiamäki, Ari Ruotsalainen ja Ansa Lahdenmäki odottavat Alavus Triathlonin tuovan kivan lisän Rantapuiston kesätapahtumiin.

Timo Rintala, Timo Kaukola, Kari Mänty, Petri Valkama, Marjo Vartiamäki, Ari Ruotsalainen ja Ansa Lahdenmäki odottavat Alavus Triathlonin tuovan kivan lisän Rantapuiston kesätapahtumiin.

Alavudella kisataan triathlonissa

11.7.2019

Taisto Järvinen

80- ja 90-lukujen kilpailuperinteelle jatkoa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna

Alavudella kisattiin kansallisia triathlon kilpailuja vuosien 1984 ja -94 välisenä aikana. Innostus triathloniin kuitenkin hiipui vähitellen. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä kuntoseura Lakeuden Sportti järjestää Alavus Triathlon -kilpailut elokuun 3. päivänä. Kilpailu alkaa kello 12.00. Triathlonin tapahtumapaikka sekä lähtö-, vaihto- ja maalialue sijoitetaan Alavuden Rantapuistoon.

Aikaisemmin Alavuden triathlonkilpailujen keskuspaikka oli Harrin rannassa. Kisa haluttiin tuoda nyt kaupungin keskustaan, jossa on oivalliset olosuhteet jokaiseen osalajiin. Rantapuiston toivotaan houkuttelevan paikalle myös hyvän joukon yleisöä.

Triathlonin puuhamiehiin lukeutuva Petri Valkama sanoo kisan järjestämisen Rantapuistossa helpottavan reittien järjestelyjä.

  • Kisassa on tarjolla kaksi reittiä. Pitempi reitti käsittää 600 metrin uintiosuuden, 24 kilometriä pyöräilyä ja 5,4 kilometriä juoksua. Lyhyemmän reitin matkat ovat uinti 300 metriä, pyöräily 12 kilometriä ja juoksu 3,6 kilometriä. Uinti tapahtuu Alavudenjärvessä Rantapuiston rannassa, pyöräilyssä järvi kierretään ja juoksureittinä on Vähäjärvi.

Sarjoja kisassa on miehille ja naisille sekä nuorille alle 16 vuotta. Lisäksi on joukkuekisa molemmilla matkoilla kolmen henkilön viestinä. Jokaisessa sarjassa palkitaan kolme parasta kilpailijaa.

Kari Mänty, Ansa Lahdenmäki, Timo Kaukola ja Ari Ruotsalainen innostavat yrityksiä, yhdistyksiä, seuroja, perheitä ja kaveriporukoita keräämään kolmen henkilön joukkueen ja tulemaan mukaan joukkuekisaan.

  • Joukkuekisa on sekä lyhyillä että pitemmillä reiteillä. Joukkuekisa on tyypillinen kuntotapahtuma, jossa joukkueita voi muodostaa vapaasti. Joukkueessa voivat kaikki olla miehiä tai naisia, yhtä hyvin voidaan tulla mukaan sekajoukkueella, jossa on sekä naisia että miehiä.

Ilmoittautumiset ennakkoon

Ilmoittautuminen Alavus Triathloniin tulee tehdä viimeistään 21.7. mennessä. Osanottajamäärä pitää nimittäin olla selvillä kisa- ja liikennejärjestelyjen vuoksi.

  • Ilmoittautuminen kisaan on mahdollista vain tapahtuman kotisivujen kautta; www.alavustriathlon.fi. Osanottomaksu pitemmälle matkalle on 30 euroa. Tyttöjen ja poikien alle 16 v. sarjoissa lyhyellä matkalla maksu on 15 euroa. Joukkuetriatlonissa osanottomaksu on 90 euroa, Marjo Vartiamäki evästää.

Timo Rintala sanoo, että Alavus Triathlonin osanottajamäärä rajataan, ja mukaan pääsee sata nopeinta ilmoittautujaa. - Rajaamme osanottajamäärän, kun kisa on Rantapuistossa ensimmäisen kerran. Tavallaan sisään ajamme uutta kisakeskusta mahdollisia tulevaisuuden isompia kisoja varten.

Alavus Triatlonin aattopäivänä 2.8. kello 18.00 – 19.30 järjestävät Alavuden kaupungin liikuntapalvelut minitriathlonin Alavuden Tusanrannassa. Minitriathlonissa aikuinen ja alle kouluikäinen lapsi seikkailevat yhdessä kolme rataa; pyöräilyn, juoksun ja vedessä kahlaamisen. Matkat ovat alle 200 metriä, ja ajanottoa ei ole. Jokainen kaikki kolme rataa suorittanut palkitaan.

Ilmoittautumiset Minitriathlonin tapahtuvat Tusanrannassa kisapäivänä kello 17.30 – 18.00. Tapahtuma on maksuton.

« Takaisin