Ellinoora Takala ja Jaakko Erkinheimo ovat Aisaparin uudet kasvot.

Ellinoora Takala ja Jaakko Erkinheimo ovat Aisaparin uudet kasvot.

Aisaparilla juhlavuosi

17.1.2019

Tomi Olli

Leader Aisapari ry:llä on aihetta juhlaan, sillä tänä vuonna tulee täyteen kaksikymmentä vuotta. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää lupaa merkkivuoden näkyvän laajasti.

- Juhlavuosi näkyy monella eri tavalla toiminta-alueella ja yhdistyksen tiedotuksessa.

Aisapari on maaseudun kehittämisen asiantuntija kuudella Etelä-Pohjanmaan pohjoisella paikkakunnalla: Alajärvellä, Evijärvellä, Kauhavalla, Lappajärvellä, Lapualla sekä Vimpelissä. Yhdistys aktivoi, neuvoo, opastaa, rahoittaa paikallisia hankkeita, tiedottaa mahdollisuuksista ja toiminnasta sekä tekee yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Aisapari ry:n perustava kokous pidettiin 26. huhtikuuta 1999 Kauhavalla Yrittäjäopiston auditoriossa. Nyt, 20 vuotta myöhemmin, pyöreitä vuosia juhlitaan Alajärvellä koulukeskuksen auditoriossa 26. huhtikuuta.

Juhlava tapahtuma on tiedossa myös elokuussa, kun Aisapari järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa eli Suomen Kylät ry:n, Eteläpohjalaiset Kylät ry:n ja Etelä-Pohjanmaan muiden leader-ryhmien kanssa valtakunnallisen paikallistoimijoiden viikonlopun Kauhavalla. Tapahtuman ohjelmaan ja tutustumisretkiin voi tutustua osoitteessa www.lokaali2019.net

Kilpailu kutsuu

Aisapari järjestää juhlavuoden merkeissä kuva- ja tarinakilpailun. Syyskuun lopussa päättyvään kilpailuun voi osallistua kuvin, videoin tai sanoin. Yksi henkilö voi osallistua kuhunkin lajiin enintään kahdella työllä. Osallistuja voi olla myös työryhmä.

- Kilpailussa halutaan tuoda esiin Aisaparin alueen aktiivisuutta, arkipäivän aherrusta ja elämän moninaisuutta niin asukkaiden kuin vierailijoiden näkökulmasta sekä nostaa esiin vielä löytämättömiä helmiä.

- Kilpailussa halutaan löytää elämänmakuisia, raikkaita ja yllättäviä otoksia ja ajatuksia Alajärven, Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin alueilta, Niemi-Huhdanpää sanoo.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1999 syntyneet ja nuoremmat sekä 1998 syntyneet ja vanhemmat. Kilpailussa jaettavien palkintojen yhteisarvo on 600 euroa. Palkinnot jaetaan rahana tai lahjakortteina. Kilpailuun voi osallistua #aisapari20-tunnukseella Instagramissa, Facebookissa tai sähköpostilla. Jokaisesta kilpailutyöstä täytyy täyttää lomake, joka löytyy osoitteesta www.aisapari.net/leader-aisapari/juhlavuosi/kilpailu Samalta sivulta löytyvät myös Kotisivulta kilpailun tarkemmat säännöt ja ohjeet.

Juhlakeräys käyntiin

Niemi-Huhdanpään mukaan Aisapari on myös hakenut lupaa juhlavuoden keräykseen. Keräyksellä karttuneet varat ohjataan Nuoriso-Leader -hankkeisiin.

- Nuorisorahaston tavoitteena on tukea Aisaparin alueen nuorten uutta toimintaa, ja saada nuoret mukaan paikalliseen kehittämistyöhön sekä projekteihin.

Nuorisorahaa myönnetään hankkeille, joissa nuorten rooli on aktiivinen. Hankkeen tulee olla nuorten suunnittelema, toteuttama ja arvioima. Nuoret voivat toteuttaa hankkeen myös yhteistyössä paikallisten toimijoiden, kuten yhdistysten, kunnan tai yritysten kanssa.

– Juhlavuoden keräyksestä ja nuorisorahan hakemisesta tiedotamme tarkemmin kevään aikana, Niemi-Huhdanpää sanoo.

Nuorten aktivointia lisätään Aisaparin toiminnassa muutoinkin tänä vuonna, sillä tiimissä on aloittanut työnsä Jaakko Erkinheimo. Kansainvälisyyttä edistää uutena työntekijänä Ellinoora Takala.

« Takaisin