FinEst Bändileiri -hankkeen viimeinen leiri järjestetään Saarenmaalla elokuussa. Kuva FinEst Recording Night -leiriltä, jossa oli soittajien lisäksi musiikkivideon tekijöitä.

FinEst Bändileiri -hankkeen viimeinen leiri järjestetään Saarenmaalla elokuussa. Kuva FinEst Recording Night -leiriltä, jossa oli soittajien lisäksi musiikkivideon tekijöitä.

Aisapari kyselee

13.2.2020

Tomi Olli

Aisaparin kotisivuilla on avattu kysely, johon mahdollisimman monen Aisaparin alueella asuvan henkilön toivotaan vastaavan. Kysely on nimeltään Aisapari-puntari, ja sen tavoitteena on selvittää ilmapuntarin tavoin alueen asukkaiden mietteitä. Aisaparin kehittämissuunnittelija Eeva Arpalan mukaan Aisaparin kautta rahoitetaan satoja paikallisia kehittämishankkeita, eli kyselyn tulokset ovat tärkeitä.

- Aisapari-puntarin tarkoituksena on selvittää, mitä Aisaparin alueen asukkaan arvostavat, pelkäävät ja toivovat, tai mitä he haluavat itse tehdä kotiseutunsa kehityksen eteen.

- Vastaaja saa arvioida niin kotikuntansa palveluita ja kansainvälistymistä kuin omaa onnellisuuttaan. Kysymme myös missä kunnossa on lähiympäristömme ja miten ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisten elämään, Arpala kertoo.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään Aisaparin tulevan toiminnan suunnittelussa. Vastauksia voidaan myös käyttää alueen kunnissa.

- Toivommekin sen vuoksi vastauksia alueen jokaisesta kylästä ja eri-ikäisiltä ihmisiltä. Meille on hyvin tärkeää, että jakamamme hankerahoitus vaikuttaa mahdollisimman monen ihmisen elämään myönteisesti.

- Tämä on syy, miksi haluamme tietää mitä ihmiset arvostavat ja toivovat. Aisapari-puntari toistetaan 1-2 vuoden välein, eli sen avulla voidaan tunnistaa ja seurata muutoksia ihmisten ajatuksissa, Arpala sanoo

Kysely löytyy osoitteesta www.aisapari.net ja siihen voi vastata 15.2.2020 saakka.

 

Bändileiri huipentuu

Kansainvälisen FinEst Bändileirin viimeinen yhteinen leiri järjestetään Saarenmaalla Virossa 4-6. elokuuta. Saarenmaalla järjestettävä leiri on kolmivuotisen hankkeen huipennus. FinEst Bändileiri -hankkeessa on mukana kolme Leader-ryhmää. Suomesta mukana ovat Leader Aisapari ja Leader Mansikka sekä Virosta Saarenmaalta Leader Saarte Kostöökogu. Järjestelyissä Aisaparin yhteistyökumppanina on Järvilakeuden kansalaisopisto ja Leader Mansikan yhteistyökumppanina Sisä-Savon kansalaisopisto.

- Hankkeen päätösleirille ilmoittautuminen tapahtuu Järvilakeuden kansalaisopiston kautta. Mukaan leirille otetaan kaksikymmentä 10-15 -vuotiasta musiikin harrastajaa, myös aloittelijat ja uudet harrastajat ovat tervetulleita, muistuttaa Aisaparin hankekoordinaattori Marita Mattila.

Leirin osallistumismaksu on seitsemänkymmentä euroa sisältäen opetuksen, matkat bussilla ja laivalla, majoituksen sekä leirinaikaiset ruokailut. Matkalle lähtee kolme opettajaa sekä järjestäjien puolesta tarvittava määrä huoltajia.

- Leiriläisille voi lähteä mukaan myös omia huoltajia, heidän maksuosuutensa tarkentuu myöhemmin lähtijämäärän mukaan. Lisätietoja tulevasta leiristä saa kansalaisopistosta ja Aisaparist, Mattila opastaa.

« Takaisin