Mestaripelimanni, director musices kuvattuna kesällä ilmestyneen Rantalavan tyttö äänitteen kannessa.

Mestaripelimanni, director musices kuvattuna kesällä ilmestyneen Rantalavan tyttö äänitteen kannessa.

Airi Hautamäki konserttikiertueella Lapualla, Ylistarossa ja Alavudella

10.10.2019

Airi Hautamäki täytti tasavuosia elokuussa ja juhlisti silloin päivää kotinurkillaan Sapsalammilla järjestämällä ilmaiset tanssit kaikelle kansalle.  Ja tietenkin Airi hoiti itse musiikkipuolen, tosin toisen orkesterin soittaessa osan illasta. Tuolloin ei ollut aikaa eikä mahdollisuutta konsertoida muualla mutta nyt on aika syksyisten konserttien.

Airi tunnetaan paremmin kaksirivisen haitarin soittajana ja sen myötä hän on saanut lukuisia tunnustuksia soittouransa aikana,  mestaripelimannista director musices arvonimeen. Kaksirivisen soittamisen hän aloitti jo 6-vuotiaana eli takana on reilut 60 vuotta soittamista. Muutama vuosi sen jälkeen hän sai ensimmäisen viisirivisen haitarin, pianohaitarin, eli myös viisirivinen haitari on ollut Airin matkassa yli 60 vuotta.  Tanssimusiikkia viisirivisellään hän on soittanut reilut 20 vuotta. Ensin orkesterin kanssa mutta viimeiset 17 vuotta ns. yhden naisen orkesterina - kompit ja harmoniat soivat midiohjattuina koneelta.

Airilla oli kunnia olla soittamassa myös Veikko Ahvenaisen 90-vuotisjuhlassa Finlandia talossa 5.10.2019. Veikko Ahvenainen soitti Airille reilut vuosi sitten ja tiedusteli saisiko Airi järjestettyä ryhmän kaksirivisensoittajia konserttiin esittämään Ahvenaisen sävellykset Hautamäen Airin parempi polkka sekä Komian piian valssi. Airi ja 20 pelimannia olivat ainut ryhmä joka soitti konsertissa kaksirivisillä haitareillaan.

Tulevissa konserteissa kuullaan säveliä tangosta polkkaan, ikivihreistä kupletteihin. Ohjelmistossa on myös uusimpia Airin sävellyksiä. Soittimina sekä kaksi- että viisirivinen haitari. Solisteina konserteissa on Airin solistina vuonna 2014 aloittanut 2011 tangoseniori , upeaääninen Mikko Niemelä Alavudelta.  Kupletteja tulkitsee Airin eri pelimanniryhmissä laulajana esiintynyt Elli Asunmaa Alavudelta.

Konserttikiertue alkaa sunnuntaina 13.10.2019 klo 13 Lapualla Alajoki-salissa jatkuen illalla Ylistaron Ylipään nuorisoseuralla klo 18.30. Konsertit ovat ensimmäisiä Airin konsertteja paikkakunnilla. Viikko edellisistä 20.10.2019 järjestetään konsertti Alavudella Ammattiopisto Luovin salissa klo 19. Aikaisemmin päivällä Airi konsertoi Pelimannileidit -ryhmänsä kanssa Virroilla juhlistaen samalla Virrat päivää. Konsertti pidetään Rantatien koululla klo 14. 

« Takaisin