Ainutlaatuinen Muumi-kokoelma on nyt kaikkien nähtävillä Kyläkaupan talousosastolla.

17.6.2015

Kyläkauppias Vesa Keskinen hankki talvella Muumi-kokoelman Tuuriin 16 000 eurolla. Ainutlaatuiseksi  kuvailtu kokoelma sisälsi 71 mukia ja 41 kulhoa. Huutokaupat.com -sivustolla myynnissä olleen kokoelman hinta kohosi viime minuuttien aikana korkeaksi.  – Summahan on melkoinen, mutta tahtotila on hyvä, Vesa Keskinen totesi tuolloin.

 Nyt kokoelma on kaikkien ihailtavana Kyläkaupassa. Se sisältää kaikki tähän mennessä valmistetut mukit ja kulhot. – Ajattelen tämän Muumi-kokoelman ihanana kokonaisuutena. Toki se on hintava, mutta uskon siitä olevan tulevaisuudessa monelle Muumi-fanille paljon silmäniloa, toteaa Vesa.

 Kokoelma täydentyy jatkuvasti, sillä uudet mukit ja kulhot lisätään siihen heti niiden tultua myyntiin.

 Muumimukit ovat suosittuja keräilyesineitä

 Tove Janssonin rakastetut Muumit ovat olleet läsnä suomalaisten elämässä jo 1950-luvun lopulta asti. Varsinainen muumibuumi alkoi kuitenkin Muumien toisesta tulemisesta vuonna 1990. Muumien ystäviä, niin aikuisia kuin lapsiakin, on nykyään ympäri maailmaa. Muumituotteista varsinkin Arabian Muumimukeista on tullut suosittuja ja haluttuja keräilyesineitä.

 Kaikki Arabian muumikuviot perustuvat Tove Janssonin alkuperäiskuviin. 1950-luvun astioiden kuvat ovat Tove Janssonin ja minifiguurit Signe Hammarsten-Janssonin. 1990-luvun alusta kuvat on piirtänyt keramiikalle sopiviksi Tove Slotte ja muutamissa tapauksissa Camilla Moberg.

« Takaisin