Miitta, Marko ja Sari tietävät Rautia Ähtärin valikoimista löytyvän ratkaisut kodinsisustamiseen.

Miitta, Marko ja Sari tietävät Rautia Ähtärin valikoimista löytyvän ratkaisut kodinsisustamiseen.

Ähtäristä suunnannäyttäjä kohti uutta nousukautta

10.11.2016

Rautiakauppias Marko Mäkelä:

Ähtäristä suunnannäyttäjä

kohti uutta nousukautta

Taisto Järvinen

  • Rautakaupan näkökulmasta katsottuna ihmiset ovat olleet parin vuoden ajan varovaisia hankkeissa. Vielä kesäkauden aikana oli havaittavissa tiettyä varovaisuutta. Syksyn tultua on aloitettu toteuttaa suunnitelmia kodinkunnostuksen ja rakentamisen sektorilla.
  • Kaupankäynnin lisäksi positiivista viestiä on ilmassa myös ihmisten puheissa ja suhtautumisessa tulevaan, kiteyttää Rautia Ähtärin kauppias Marko Mäkelä tämän päivän myönteiset näköalat.

Julkinen ja yrityssektorin rakennustoiminta on Ähtärissä ja lähialueilla on käynyt ihan sujuvasti, ja jatkuu kohtuulisen vilkkaana. Sen sijaan omakotirakentamisen ja kodinkunnostusten kohdalla on ollut hiljaisempaa.

Tilanne on nyt toisenlainen. Ähtärissä on tällä hetkellä työn alla tai lähtökuopissa enemmän omakotitalojen rakennushankkeita kuin kahtena edellisvuonna oli yhteensä. Hyvää hankkeissa on nuorten henkilöiden innostus rakentamiseen.

  • Tänä päivänä ihmisten pitäisi olla pääosin positiivisella mielellä. Kaikilla eivät toki asiat ole parhaassa järjestyksessä. Ihmisillä, joilla on työpaikka, toimeentulo ja luottamus tulevaan, on hyvät mahdollisuudet investoida vaikka omaan asuntoon, kun korkotaso on alhaalla ja tekijöitä on saatavana.

Haaveista totta

Lähes kaikilla on haaveita ja suunnitelmia tulevan varalle. Kodin rakentaminen tai kunnostus on yksi suurimpia haaveita. Rauhallisemman rakentamisen aikana on ollut tilaisuus tehdä suunnitelmia. Niinpä hyvin suunniteltu on jo osittain tehty. Koti kannattaa pitää kunnossa, niin pääsee vähemmällä. Sitten, kun kaikki paikat ovat remontin tarpeessa, voi kertalasku olla kohtuuttoman suuri.

  • Kodin kunnostamista suunnitteleville ovat liikkeemme asiantuntijamyyjät apuna. Varastoista löytyy noin 13 000 erilaisen tuotteen perusvarasto, ja seuraavaksi päiväksi on mahdollista saada tarvittavat tuotteet useiden kymmenientuhansien artikkelien valikoimista. Asiakkaan pitää lähinnä tietää tarve, me pyrimme hoitamaan toteuttamisen.
  • Liikkeemme kuljetuspalvelu tuo tuotteet perille. Paikallisia tekijöitä löytyy myös meidän kautta. Olemme valmiitta toimittamaan omakotitalon avaimet käteen -systeemillä tai ripustamaan taulun seinälle ja kaikkea siltä väliltä, Mäkelä sanoo.

Myymälä kuntoon

Kausivaihteluista huolimatta ei Rautia Ähtärin liikkeessä ole aika mennyt peukaloiden pyörittelyyn. Viime talven aikana on liikkeen sisustusta järjestelty, tiloista on muodostettu avarammat ja tuotteiden esillepano on nyt parempi.

  • Kaupan pitää uudistua, niinpä oli aika muuttaa liikkeen yleiskuvaa ja tuoda tuotteet paremmin esille.

Marko Mäkelä tietää rautakaupan alan olevan myllerryksessä. Myllerryksen keskellä vastataan haasteisiin asiakkaiden tarpeita tyydyttävällä tavalla. Nettikauppa muokannut rautakaupan alaa, mutta kivijalka kauppa on edelleen pääasiallinen ostospaikka.

  • Yhdistämällä kivijalkakauppa ja verkkokauppa saadaan hyvä kauppakuvio. Verkossa voi vertailla ja tehdä ostopäätöksiä. Liikkeessä näkee tuotteen, jolloin sen hankinta on helppo tehdä tutun myyjän kanssa.

Rautia Ähtärissä vietetään synttäreitä 19.11. jolloin nykyisen liikkeen avautumisesta tulee kuusi vuotta. Samoihin aikoihin Marko Mäkelällä täytyy yhdeksän vuotta kauppiaana.

Rautia Ähtäri

Jokenkuja 4

63700 Ähtäri

0424 10501

www.rautia.fi

« Takaisin