Ähtärin luonnonmukainen Eläinpuisto kutsuu retkeilijää

4.6.2020

Ähtärin Eläinpuisto tarjoaa kävijälleen ainutlaatuisen luontokokemuksen. Metsäisillä poluilla on mukava patikoida perheen pienimpienkin kanssa, samalla voi turvallisesti tutustua suureen määrään eläimiä ja retkeillä rehevässä Suomalaisessa metsässä. Puistokierroksen pituus on n. 3 km.

Reitin varrella on tulentekopaikkoja, joissa voi levähtää ja paistaa vaikkapa makkaraa. Kaakkolammen kahvio, noin kierroksen puolessa välissä, palvelee kulkijaa. Saatavana on suolaista ja makeaa isoon ja pieneen nälkään. Näkemistä ja kokemista kun riittää vaikka koko päiväksi.

Kolme erilaista kohdetta

Puistokierros koostuu kolmesta erilaisesta kohteesta, Pandatalosta, Eläinpuistosta ja Farmista. Kierroksen aloittaa käynti pandojen luona. Ovatpa isopandat Lumi ja Pyry sitten mukavissa sisätiloissaan tai laajoissa ulkotarhoissaan, ne ovat aina katsojan näkösällä. Pandatalo on maailmassa yksi ainutlaatuisimpia, sillä avaraa katselutilaa on paljon. Vierailijoiden lisäksi myös Lumi ja Pyry ovat viihtyneet talossaan hyvin. Päivät kuluvat leikkien, syöden ja leväten. Siinä meillä ihmisilläkin on oppimista!

Kotieläintila, eli Farmi, vie kävijän aikamatkalle 1900 -luvun alun maalaistaloon ja pihapiiriin. Tallissa hevosten seurassa naukaisevat kissat ja vaativat leikkimään, lampailla on sana sanottavana joka asiaan. Navetassa asustavat mm. lapinlehmä ja kyyttö sekä vekkulit vuohet. Vuohien lempipuuhaa on emännän ja piikojen jekuttaminen, eivätkä ideat tunnu loppuvan kesken.

Lajiensuojelutyö on Eläinpuiston kulmakivi

Kansainvälinen eläinlajien suojelutyö on tärkeä osa eläintarhojen toimintaa. Ähtäri Zoo on mukana mm. MetsäpeuraLIFE-hankkeessa, jonka keskeisimpiä tavoitteita on palauttaa laji sen alkuperäisille esiintymisalueille eteläiselle Suomenselälle. Metsäpeura kuuluu Suomen alkuperäiseen lajistoon, mutta se metsästettiin lähes sukupuuttoon 1800-luvun lopulla. Kantaa säilyi vain Venäjän Karjalassa, josta se levisi hiljalleen takaisin Suomen puolelle 1900-luvun puolivälissä. Jokainen puistossa vieraileva on mukana lajiensuojelutyössä. Kun vierailet niin välität.

Puistokierroksen varrella kerrotaan opastekyltein ja mobiilipalvelun avulla lisätietoa lajiensuojelusta ja eläimistä. Tutustu myös www.ahtarizoo.fi

« Takaisin