Ähtärin Ammattiautoilijat ry:n juhlaviikonlopun järjestäjiä ovat kuvassa takana vas. Pekka Kallio, Hannu Viinikka, Matti Kallio ja Jukka Koivumäki sekä edessä vas. Eetu Pekkala, Petri Pekkala, Mika Termonen ja Veli Raitamäki.

Ähtärin Ammattiautoilijat ry:n juhlaviikonlopun järjestäjiä ovat kuvassa takana vas. Pekka Kallio, Hannu Viinikka, Matti Kallio ja Jukka Koivumäki sekä edessä vas. Eetu Pekkala, Petri Pekkala, Mika Termonen ja Veli Raitamäki.

Ähtärin Ammattiautoilijat 70 vuoden ikään

14.2.2024

Juhlavuoden messutapahtumaa täydentävät lentopallo- ja pilkkikisat

Taisto Järvinen

Ähtärin Ammattiautoilijat ry saavuttaa seitsemänkymmenen vuoden ikäpaalun kuluvan helmikuun loppupuolella. Yhdistys juhlistaa pitkäaikaista toimintaansa järjestämällä alallaan erikoisen juhlavuoden tapahtuman Ähtärin matkailualueella sekä Ähtärihallin ja Hotelli Mesikämmenen tiloissa lauantaina 24.2. Merkkipäivän tapahtumia riittää aamuyhdeksästä seuraavan vuorokauden pikkutunneille saakka.

Ähtärin Ammattiautoilijoiden puheenjohtaja Petri Pekkala sanoo tulevan juhlavuoden tapahtumapäivän olevan erikoisuus alallaan, kun juhlaan ja messutapahtumaan on liitetty myös ammattikunnan mestaruuskilpailuja.

- Ammattiautoilijoiden yhdistyksen järjestämänä ei vastaavanlaista tapahtumakattausta ole alalla aikaisemmin järjestetty. Ähtärin Ammattiautoilijat ry on yhdistys, jossa taksi- ja kuorma-autoyrittäjät toimivat saman lipun alla. Jäseniä yhdistyksessä on 21, kun mukaan lasketaan aktiivi- ja kannatusjäsenet. Autojen yhteismäärä yrittäjillä on hieman kyseistä lukua suurempi.

- Tapahtuman järjestelyt ovat hyvällä mallilla. Vajaat kaksi viikkoa ennen h-hetkeä on mukaan ilmoittautunut 23 näyttelyosastoa, jotka ovat auto- ja kuljetusalan yhteistyökumppaneita. Mukaan tulee mm. 26 autoa, joukossa myös sähkökuorma-autoja. Ähtärihallin sisänäyttelytiloihin tulee rengasliikkeitä, koritehtaita, varaosaliikkeitä, työasujen esittelijöitä, palveluntarjoajia, alan koulutuksen myös direktiivikoulutuksen tarjoajia sekä muuta alaan liittyvää. Tapahtuma on avoin yleisölle.

Pilkkikisa on avoin kaikille

Ähtärin Ammattiautoilijoiden juhlavuoden tapahtuman pilkkikisa Hotelli Mesikämmenen lähirannassa on paitsi ammattiautoilijoiden SM-pilkki, myös kaikille avoin pilkkikilpailu. Kilpailun kesto on kolme tuntia, kello 11.00 – 14.00. Ennakkoilmoittautuminen kilpailuun on umpeutunut, mutta mukaan ehtii ilmoittautumalla kisapäivän aamuna kello 08 – 11 välisenä aikana.

Pilkkikilpailuun voi tulla ilman kalastusvälineitä, Ähtärin Erävaruste on kisapaikalla ja myy kyseisiä tarvikkeita. Kisapaikalla on myös ravitsemuspalveluita ja Myllymäen ala-asteen koululaiset myyvät makkaraa.

Pilkkikilpailun pääpalkinto, viikonloppu Hirvimökissä arvotaan kaikkien pilkkijöiden kesken. Sijoitusten mukaan jaettavat palkinnot ovat hyvät.

Ammattiautoilijoiden lentopallon Suomenmestaruuksista isketään Ähtärin Liikuntahallilla. Verkolle tulee kymmenen joukkuetta, joten tapahtumia riittää myös liikuntasalissa.

Juhlatilaisuus Hotellissa

Ähtärin Ammattiautoilijoiden 70 -vuotisjuhla järjestetään lauantai-iltana Hotelli Mesikämmenessä. Tervehdykset juhlaan tuovat Taksi- ja Kuorma-autoliittojen puheenjohtajat. Mukana ovat myös eduskunnan Liikennevaliokunnan edustaja sekä Ähtärin kaupungin elinkeinokoordinaattori Pentti Nurmi.

Ähtärin matkailukeskus ja Hotelli Mesikämmen ovat oivallinen kohde järjestää moni-ilmeinen tapahtuma. Niinpä Hotellin majoituskapasiteetti on varattu viikonvaihteena. Palkintojenjaot ja iltaohjelmat järjestetään hotellissa, jossa illan artistina esiintyy Irina.

Ruokailupalveluita täydentää keittoruokailumahdollisuus yleisölle Pandatalossa.

« Takaisin