"Uskomme, että ihmiset haluavat olla yhä lähempänä luontoa."

"Uskomme, että ihmiset haluavat olla yhä lähempänä luontoa."

Ähtäri Zoossa ainutlaatuinen mahdollisuus yöpyä eläinpuistossa

30.7.2020

-Asiakkaamme ovat usein tiedustelleet mahdollisuutta yöpyä eläinpuistossa. Se on ollut turvallisuussyistä hieman haastavaa järjestää, mutta löysimme ratkaisun. Elokuun alussa myyntiin avattavassa uudessa majoituskohteessamme voi turvallisesti yöpyä eläinpuistossa, karhujen puuhia seuraten, kertoo Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Arja Väliaho. Majoitus on sijoitettu niin, että karhulaan on erinomainen näkymä, mutta elämys koetaan turvallisesti ja mukavasti sisätiloissa.

Korkealla puiden siimeksessä

Rakennuksen, jonka työnimenä* on puumaja, päärakennusmateriaali on puu, lämpöeristeenä on käytetty polyuretaania, ulkoverhoilu luontoon maastoutuvaa, "tuppeen sahattua" lautaa. Sisäpuolella on koivuvaneripaneelit. Ilmanvaihto on painovoimainen ja lämmitysmuotona ilmalämpöpumppu, eli energian säästö on huomioitu. Rakennus on sijoitettu korkealle puiden tasoon.

Suunnittelijana ja toteuttajana on toiminut Häkkinen & Sons Invest Oy Seinäjoelta. Valaistus- ja sähkösuunnittelusta sekä sisustuksesta on vastannut KVS Oy Seinäjoelta. Alusrakenteena on käytetty Ähtäri Zoon oman metsän puumateriaaleja, toteutus Viinikan Kone Oy, Ähtäri.

Rakennuksen kokonaispinta-ala on 15 m², sisätilassa on iso päätyikkuna, josta erinomainen näkymä karhutarhaan, mutta vastaavasti ulkopuolelta ei näe sisälle. Laadukas vuode tasokkaine vuodevaatteineen tarjoaa kahdelle yöpyjälle levollisen unen. 

Saniteettitiloissa on Netrauta.fi:n toimittama kuivakäymälä. Vettä on säiliössä käytettävissä kasvojen ja käsien pesuun. Majoituspakettiin kuuluu ilta- ja aamukylpylä, sekä aamiainen Hotelli Mesikämmenessä. Myös Ähtäri Zoon pääsyliput ovat osa elämyspakettia. Hotelli Mesikämmen huolehtii avainpalvelusta ja isompien matkatavaroiden säilytyksestä. Lisätiedot ja varaukset (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

Ainutlaatuisia elämyksiä

Yö karhulan kupeessa voi olla vanhemman ja lapsen yhteinen seikkailu, laatuaikaa pariskunnille, merkkipäivä, hääyö, hauska lahjaidea tai vaikkapa ihana elämys itselle. Suuresta ikkunasta avautuva näkymä karhulaan antaa mahdollisuuden syvällisempäänkin luonnon tutkimiseen.  Karhu on lajina hämäräaktiivinen, eli ne voivat olla aktiivisia myös ilta- ja jopa yöaikaan. Karhut saavat Ähtäri Zoossa valita itse nukkuako yö ulkosalla vai sisätiloissaan. 

Majoitustarjontaa laajennetaan

-Tämä rakennus on pilotti, josta kertyvien kokemusten myötä tulemme laajentamaan majoitustarjontaamme tähän vastaavaan suuntaan. Asiakkaat ovat yhä enemmän kiinnostuneita luonnon monimuotoisuudesta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Haluamme vastata tähän suuntaamalla palveluitamme oikein, toteaa Arja Väliaho.

« Takaisin