Tuula Mäntylän ja Sirja Leinosen suosikkeja ovat suomenvuohet Lyyra, Lysti ja Lempi.

Tuula Mäntylän ja Sirja Leinosen suosikkeja ovat suomenvuohet Lyyra, Lysti ja Lempi.

Ähtäri Zoon Kotieläintilalla pääsee joulutunnelmaan

29.11.2017

Tuula Mäntylän ja Sirja Leinosen suosikkeja ovat suomenvuohet Lyyra, Lysti ja Lempi.

Taisto Järvinen

Oma Säästöpankki ja Töysän Säästöpankkisäätiö järjestävät kaikille avoimen joulutapahtuman

Ähtäri Zoon Kotieläintila on monien mahdollisuuksien ja monenlaisten tapahtumien järjestelykohde. Jouluisten tapahtumien tyyssijaksi Kotieläintila sopii erinomaisesti. Iso päärakennus, navetta kotieläimineen ja aito maatilan pihamiljöö väistämättä tuovat esille kiireettömän joulun tunnelman ja valmistelut.

Koko perheen joulutapahtumia Ähtäri Zoon Kotieläintilan miljöössä on vietetty aikaisemminkin. Nyt on tulossa Oma Säästöpankin ja Töysän Säästöpankkisäätiön tarjoama kaikille avoin ja maksuton joulutapahtuma, joka järjestetään Kotieläintilalla lauantaina 9.12. kello 14 – 17.

Palvelupäällikkö Tuula Mäntylä Oma Säästöpankista sanoo, että joulutapahtuman tavoitteena on tuoda kävijöille jouluista tunnelmaa sekä saattaa lasten ja nuorten tietoisuuteen myös menneiden vuosikymmenten henkeä myös kotieläinten keinoin.

  • Nyt on hyvä tilaisuus kokea tunnelmallinen hetki noin kaksi viikkoa ennen joulua. Joulupukki ja tontut ovat mukana joulutapahtumassa. Joulupukille voi kirjoittaa kirjeen ja jättää sen täällä. Kotieläintilan pihapiiriin tulee ulkotulia. Tarjolla on pipareita, glögiä ja mehua.
  • Joulupukin paja on navetan ylisillä. Joulupolulla on tehtäviä, joiden suorittamisesta saa leiman ja kaikki leimat kerättyä saa joulupolkudiplomin. Joulutapahtumaan tulee ilmoittautua 1.12. mennessä.

Töysän Säästöpankkisäätiön valtuuskuntaan kuuluva Sirpa Leinonen vihjaa joulupolun tehtävistä sen verran, että tehtävät ovat joulun valmisteluun liittyviä.

  • Tehtävinä on esimerkiksi piparkakun koristelu, riisipuuromaidon lypsäminen (ei oikea lehmä) sekä se kuuluisa kirjeen kirjoittaminen joulupukille.
  • Seppä takoo pajassa joululahjoiksi sopivia esineitä, kuten riipuksia, naulakoita ja nauloja. Takomotuotteita voi ostaa pukinkonttiin.

Ihastuttavat kotieläimet

Kotieläntilan navetta on monille nuoremmille vertaansa vailla oleva yllätys. Oikeat kotieläimet ihan oikeassa navetassa on harvoin eteen avautuva näky.

Kotieläintilan emäntä Asta Kestinmäki kertoo navetan eläimistä. Hänen toivelistalla on myös vasikka, jonka syntyminen ajoittuu aika lähelle joulua.

  • Kotieläintilan navetassa on kolme lehmää, kolme suomenvuohta, lampaita, suomenhevonen, poni, villasika, kanat ja kukko sekä kaksi tallikissaa.
  • Joulutapahtuman kävijöille tarjoutuu tilaisuus osallistua kotieläinten ruokintakierrokselle kello 16.30 ja 17.00 välisenä aikana. Ähtäri Zoon oma joulutapahtuma järjestetään viikkoa myöhemmin 16.12. ja silloin eläinpuistolipun hintaan sisältyy Kotieläintilan joulupolku.

Avustuksia ja tapahtumia

Töysän Säästöpankkisäätiö yhdessä Oma Säästöpankin kanssa on monessa mukana. Kuluvan vuoden aikana on avustuksia Alavus – Tuuri - Ähtäri -alueelle jaettu noin 10 000 euron edestä.

Kuluvan vuoden aikana on järjestetty neljä tapahtumaa, joita on ollut jokaiselle ikäryhmälle, eli Tanssit Töysän nuorisoseurantalolla, Vetolan kesäteatteriesitys, Oma juoksutapahtuma ja nyt joulutapahtuma. Kaikki tapahtumat ovat olleet yleisölle ilmaisia.

Töysän Säästöpankkisäätiöltä voi hakea avustuksia. Hakemuskaavake löytyy Töysän Säästöpankkisäätiön kotisivuilta.

« Takaisin