Pandat kuuluivat oleellisesti kesätyötekijöiden arkeen.Ryhmäkuvassa vasemmalta oikealle Tiia Vuorinen, Lotta Puro, Ida-Maria Mattinen, Kiia Moisio, Heidi Unnbom.

Pandat kuuluivat oleellisesti kesätyötekijöiden arkeen.Ryhmäkuvassa vasemmalta oikealle Tiia Vuorinen, Lotta Puro, Ida-Maria Mattinen, Kiia Moisio, Heidi Unnbom.

Ähtäri Zoon kesätyöntekijät kokivat vilkkaan kauden

19.8.2021

Ähtärin Eläinpuisto Oy tarjoaa joka kesä mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja yli 50 nuorelle. Tänä kesänä kesätyöntekijöitä oli lähes 60. Ikähaitarin nuorin oli 15-vuotias, hän oli opastamassa asiakkaita sisäänpääsyporteilla lipunlukijan käytössä. Eläinpuisto Oy ja Hotelli Mesikämmen tarjoavatkin työtä hyvin erilaisissa kohteissa. Ravintolassa, keittiöillä, kioskeissa ja kahviloissa, pääsylippujen ja matkamuistojen myynnissä, viestinnässä, asiakaspalvelussa, opastamassa ja eläintenhoidossa. Kesän jälkeen työ vaihtuu monta käytännön kokemusta rikkaampana työksi opintojen parissa.

Kesätyöntekijät ovat olleet tyytyväisiä kuluneeseen kesään. Heidän antamansa palautteen mukaan parasta on se, kun pääsee tarjoamaan asiakkaille mieluisia kokemuksia. Tyytyväiset, iloiset asiakkaat saavat työntekijänkin hyvälle mielelle – ja toisin päin! Hyvä fiilis kantaa pitkälle vielä kotimatkallakin.

Kesätyöntekijöiden joukkoon mahtuu niin ikään ”kokeneempia konkareita” useampien kesien ajalta kuin myös uusia kasvoja. ”Meillä on täällä tosi kiva työporukka, rento yhdessä tekemisen meininki sekä avoin ja tasa-arvoinen ilmapiiri. Ketään ei syrjitä ja uudetkin kesätyöntekijät pääsevät nopeasti osaksi porukkaa”, lipunmyynnistä kerrotaan. Kesästä jää käteen paljon lämpimiä muistoja työkavereiden kanssa jaetuista hetkistä ja toiminnantäyteisistä työpäivistä. Yhteyttä pidetään jälkeenkin päin.

Kesätyöstä potkua opiskeluun

Tiia Vuorinen, 21, on työskennellyt kuluvana kesänä ensimmäistä kertaa Ähtärin Eläinpuistossa. Soinin Hautakylältä kotoisin olevalle Tiialle työskentely eläinpuistossa oli ollut haaveissa jo pidempään, ja tänä kesänä hän vihdoin laittoi hakemuksen ja nappasi kesätyöpaikan. ”Matkailuala on kiinnostanut minua aina, ja omien reissujen myötä on herännyt myös kiinnostus nähdä, millaista kyseisellä alalla olisi työskennellä itse”, Tiia kertoo. ”Seuraan Ähtäri Zoon sosiaalista mediaa ja sitä kautta innostuin hakemaan tänne töihin. Koen, että eläinpuiston somesta välittyvä arvomaailma kohtaa hyvin omani kanssa”, Tiia jatkaa.  Asiakaspalvelutehtävät matkailun ja myyntitehtävien parissa tukevat hyvin myös Tiian opintoja, sillä hän opiskelee kauppatieteitä Vaasan Yliopistossa. Kesätöiden loputtua hän suuntaakin nokan takaisin kohti Vaasaa ja aloittaa työstämään kandityötä pääaineestaan markkinoinnista.

« Takaisin