Juhani Haapaniemen vierellä olevasta portista tuli kesällä 2015 ennätysmäärin eläinpuiston kävijöitä.

Juhani Haapaniemen vierellä olevasta portista tuli kesällä 2015 ennätysmäärin eläinpuiston kävijöitä.

Ähtäri Zoon kävijämäärät ennätystasolla vuonna 2015

7.1.2016

Juhani Haapaniemen vierellä olevasta portista tuli kesällä 2015 ennätysmäärin eläinpuiston kävijöitä.

Uudet eläimet ja kesän sää toivat eläinpuistoon yli 160 000 kävijää

Taisto Järvinen

Ähtäri Zoon kulunut vuosi 2015 oli erilainen. Eläinpuiston kävijämäärissä päästiin uusiin ennätyslukemiin, kun eläimiin tutustui noin 162 000 kävijää. Parhaan kesäsesongin aikana kävijämäärän kasvu oli jopa 30 prosenttia.

Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi nimeää kävijämäärän reippaan kasvun tekijöiksi puiston uudet eläimet; kultapandat ja takiinit, joista etenkin kultapandat kiinnostivat.

  • Ähtäri Zoon kävijämäärät ja liikevaihto olivat korkeammat kuin koskaan 2000-luvulla. Eläinpuiston kehittäminen ja Aasian alueen villieläinten tulo Ähtäriin toivat selkeitä huippuja kävijämääriin. Myös toinen pikkupanda syysloman kynnyksellä sai aikaan sen ajankohdan ennätysmäiset kävijäluvut.
  • Selvää on, että oudommat eläimet kiinnostavat. Niinpä Aasian alueen edelleen kehittäminen on tavoitteena. Toinen juttu on sitten uusien eläinten saaminen Ähtäriin.
  • Kesän 2015 sää ilman hellehuippuja oli kaiken kaikkiaan hyvä eläinpuistovierailuja ajatellen.

Juhani Haapaniemi näkee Suomen kolmen suuremman eläinpuiston Korkeasaaren, Ähtärin ja Ranuan tukevan toistensa toimintaa, kun puistot, rodut ja eläimet ovat hieman erityyppisiä. Yhteistä tarhoilla on eläinlajien suojelu ja kansainvälinen yhteistyö.

Kotieläintila valmistuu

Ähtäri Zoon kehitys ja uudet hankkeet eivät ole tiensä päässä. Merkittävin uusi kohde Ähtäri Zoon alueella on Kotieläintilan valmistuminen ensi kesäksi. Kotieläintila, joka on teemallinen 1900-luvun alkuvuosien tila, avataan kevään luokkaretkien kohteeksi. Varsinaiset avajaiset ovat kesäkuussa.

  • Moksussa oli aikoinaan kotieläintila. Siitä kuitenkin luovuttiin golf-rakentamisen aikana. Matkailualueella jäi elämään ajatus kotieläintilasta. Nyt se on valmistumassa hyvää vauhtia. Uskomme kotieläintilan vetoon, kun vastaavia ei juurikaan ole.
  • Tila tulee olemaan avoinna ympäri vuoden, ja sinne tulee mm. lehmä, vasikka, vuohia, sikoja, pieni suomenhevonen, ankkoja ja kissa. Tila on kolmen hehtaarin maatila, jossa päärakennus, navetta ja laidunalueet. Tilan työt tehdään vanhan ajan tekniikoilla. Esimerkiksi perinneaitaa on jo tehty pitkä pätkä.

Tekemällä yhteistyötä

Ähtäri Zoo ei porskuta eteenpäin pelkästään oman vetovoiman turvin, vaan yhteistyötä tehdään sekä matkailualueen muiden toimijoiden, että maakunnan kärkikohteiden kanssa.

Hotelli Mesikämmen ja lisää majoitustilaa rakentava Naava Chalet ovat oivallisia yhteistyökumppaneita. Alueen majoituskohteet pitävät sisällään 500 majoituspaikkaa, ja lähialueella on noin 200 vuodepaikkaa lisää. Liikuntaan liittyvät palvelut ovat myösi ajan tasalla.

 

  • Lakeudelle -kampanjan merkeissä meillä on yhteistyö Keskisen Kyläkaupan, PowerParkin ja Duudsonit Activity Parkin sekä monen muun matkailualan toimijan kanssa. Kuvio on osoitus siitä, että Pohjanmaa- ja Lakeus -teemojen alla voidaan tehdä hyvää yhteistyötä, sanoo kolmen ja puolen vuoden ajan Ähtäri Zoota johtanut Juhani Haapaniemi.

« Takaisin