Ähtäri Zoon lähiluonnossa on yhtä hyvät virkistys elementit kaikkina vuodenaikoina, Lea Lahtinen sanoo.

Ähtäri Zoon lähiluonnossa on yhtä hyvät virkistys elementit kaikkina vuodenaikoina, Lea Lahtinen sanoo.

Ähtäri Zoo tarjoaa syysloman rauhoittavassa ympäristössä

14.10.2021

Useita elämyksiä tuottavia tapahtumia tulevalla viikolla

Taisto Järvinen

Syysloman tarkoitus on tuoda pieni katkos koululaisten, opiskelijoiden ja työelämässä puurtavien arkeen. Oikein oivalletun lomanvieton jälkeen on luonnollista, että kouluun ja arjen askareisiin palaa rentoutuneita ja entistä positiivisempia henkilöjä.

Ähtäri Zoo on kohde, jossa on rakennettu monipuolinen virkistys- ja elämyspalvelujen kattaus. Eläinpuisto on näkemisen ja kokemisen pääkohde. Eläimet luonnontilassa ovat syksyllä erilainen nähtävyys kuin kesällä. Monet eläimet nimittäin aktivoituvat sitä mukaa, kun säätila viilenee ja hämäryys valtaa tilaa luonnonvalolta.

Ähtäri Zoon viestintäpäällikkö Lea Lahtinen sanoo, että syyslomaviikolla (16. – 23. 10) on oivallinen tilaisuus päästä mukaan eläinopastuksille ja tehdä samalla koko perheen retki luontoon.

  • Eläinopastuksia on päivittäin kello 10.30 alkaen. Parillisina ja parittomina päivinä tutustutaan osittain eri eläimiin, joten ahtarizoo.fi sivuilta kannattaa katsoa tarkempi aikataulu. Opastuksilla saa pääsylipun hinnalla paljon tietoa luonnoneläimistä ja luonnosta. Eläinten toimintojen seuraamisen lisäksi kerrotaan sattumuksista ja eläinten persoonallisuuksista.
  • Eläinpuistoretkellä on mahdollisuus levähtää tulentekopaikoillamme, ja vaikkapa paistaa makkaraa. Lämpimät ja säänmukaiset vaatteet kannattaa pukea ylle.
  •  

Ähtäri Zoon Yöseikkailu on lauantaina 23.10. Kyseessä on Zoon ja Flowparkin perinteiseksi muodostunut syyslomaviikon tapahtuma, joka keskittyy hämäräaktiivisiin eläimiin sekä kiipeilyyn puissa otsalampun valossa. Ähtäri-hallissa esiintyy HeviSaurus klo 16 alkaen ja Farmilla pääsee tutustumaan myös sepän työhön.

Yöseikkailun iltaopastukset alkavat kello 17, jolloin kohteena ovat pandat. Seuraavaksi ovat vuorossa sudet, pöllöt, lumileopardit ja ahmat. Opastus on 20 minuutin pituinen. Jänniä hetkiä on koettavissa myös seikkailupuisto Flowparkissa. Kiipeilemään pääsee vielä pimeän aikana.

  • Yöseikkailuun kannattaa varata aikaa ja oma taskulamppu. Laavulla on tulet ja polut on valaistu ulkotulin.
  • Yöseikkailussa lipunmyynti ja Pandatalo ovat avoinna kello 19 saakka. Sisäänpääsy Zoo-kierrokselle on kello 20 mennessä.
  • Flowpark lipunmyynti jatkuu 20 saakka. Viimeinen lähtö on heti sen jälkeen. Avoinna Flowpark on 22 saakka.

Perheen yhteisiä juttuja

Ähtäri Zoon asiakkaista suuri osa on lapsia vanhempiensa tai isovanhempiensa kanssa. Tarjonta asiakkaille on näin ollen rakennettu huomioiden kaiken ikäiset henkilöt. Ähtäri Zoo on oikeasti kaiken ikäisten loma- ja retkikohde.

Jos ovat eläinopastukset ja yöseikkailut koko perheen juttuja, niin sitä ovat myös muut mielenkiintoa herättävät kohteet.

  • Hotelli Mesikämmen ja upea keilahalli ovat kaikenikäisten kohteita. Keilaaminen onnistuu perheen yhteisenä puuhana, kun laidat voidaan nostaa ylös lasten vuorolla.
  • Farmin pakopeli vie pelaajat aikamatkalle maalaistalon tupaan, keskelle vanhan ajan mysteeriä. Pakopeli soveltuu parhaiten yli 12-vuotiaille 2-6 henkilön ryhmille. Pakopelin pulmien ratkaisuihin vaaditaan päättelyä ja luovaa soveltamista, Lea Lahtinen sanoo.

Mesikämmen kylpylän palvelut ja seikkailupuiston pandarata ja karhurata kuuluvat palveluihin syyslomaviikolla. Unohtaa ei sovi myöskään ravintolapalveluita, kylpylää ja Ähtäri Zoon lähitienoon luontopolku- ja pyöräilyreitistöjä.

Ähtäri Zoo

Karhunkierros 150

63700 Ähtäri

03 062 150

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin