Petri Ijäs ja Tarja Mänty lyövät ähtäriläisen golfkauden 2024 avauslyönnit.

Petri Ijäs ja Tarja Mänty lyövät ähtäriläisen golfkauden 2024 avauslyönnit.

Ähtäri Golfin palvelut on säädetty viimeisen päälle

15.5.2024

Maisema on kohdillaan ja kentältä löytyy tilaa

Taisto Järvinen

Ähtäri Golfin palvelukattaus on useille matkailijoille melko tuntematon paketti. Ehkä yllättävintä on se, että myös golfin harrastajien keskuudessa ei ehkä oikein osata yhdistää sitä kaikkea, mitä Ähtärin golfkentän tienoo ja lähiseutu tarjoavat.

Ähtäri toki tunnetaan merkittävä matkailun keskittymänä ja Tuurin Kyläkauppa tunnetaan isona elämyskohteena, mutta Ähtärin matkailukeskuksessa, Kyläkaupalta reilun 20 minuutin automatkan etäisyydellä sijaitseva Ähtärin golfkenttä on vieraampi tuttavuus.

- Kenttämme on ainoa 18-reikäinen lähialueella. Lähin vastaava kenttä on Ruuhikoskella. Erinomaiset olosuhteemme toki tunnetaan ja sen vuoksi vieraspelaajia tulee Jyväskylä-Seinäjoki-Tampere -kolmiosta päivän golf-reissuille ja kauempaa usein pidemmäksi aikaa. Sen lisäksi esimerkiksi Alavuden, Keuruun ja Lehtimäen golf-mestaruudet ratkotaan usein Ähtärissä.

- Ähtäri Golfin vahvuuksia ovat mm. upea kenttä ja Ähtärin matkailualueen tarjoamat monipuoliset ravitsemus- ja majoituspalvelut, kuten hotelli Mesikämmen, saunaravintola Kiulu, Naava Resort sekä toukokuussa avattava uusi uimahalli-kylpylä Loiske ja tietenkin eläinpuisto Pandataloineen. Hyvää on myös se, että meille voi matkustaa autolla, junalla tai jopa veneellä. Ähtäriin on hyvät kulkuyhteydet Jyväskylän, Seinäjoen ja Tampereen suunnilta, Ähtäri Golfin tj Jussi Jokinen täsmentää.

Ähtäri Golfin kapteeni Petri Ijäs sanoo golfareille löytyvän noin kymmenen golf-autoa. Kierrokselle voi ottaa lapsia mukaan ja koira voi olla matkassa, kunhan se on kytkettynä.

- Hieman harhaanjohtava käsitys on se, että golf on kallis harrastus. Toki kaikki harrastukset jotain maksavat, mutta aloitteleva nuori henkilö saa Ähtärissä välineet lainaksi maksutta, eikä itse pelaaminen maksa heille mitään.

- Ähtärin kentällä on tilaa pelata. Keskikesä on toki vilkkainta aikaa, mutta silloinkin lähtöaika löytyy yleensä noin puolen tunnin viiveellä.

- Kentän kunnosta olemme saaneet runsaasti hyvää palautetta. Viimeiset kaksi ja puoli kautta meillä on toiminut yhtiön oma kenttämestari. Laadusta pyrimme pitämään kiinni jatkossakin.

Ähtäri Golfin kenttä on mielenkiintoinen. Ykkös-ysi on tavallaan helpompi ns. peltokenttä. Taka-ysi on taktista osaamista vaativa kenttä, jonka väylät rajoittuvat metsiin niiden kierrellessä entisen Mini Suomen alueella.

Kauden aikana noin 10 000 kierrosta

Ähtäri Golfin kentällä pelataan kauden aikana 9 000 - 11 000 kierrosta. Kierrosten määrä vaihtelee jonkin verran etenkin säätilojen johdosta. Aavistuksen verran kierroslukuihin vaikuttaa ilmeisesti myös harrastajien ikääntyminen, eli vuosia kertyy ja nuoria golfareita ei tule aivan samaan tahtiin.

- Meillä on hyvä tilanne sen suhteen, että golfin kouluttaja toimii pro-tutkinnon suorittanut Kalle Pennanen. Hän vastaa pelaamisesta kiinnostuneiden nuorten ja aikuisten green gard-suorituksista.

- Kilpailutoiminta Ähtärin kentällä hyvin vilkasta. Alkaneella kaudella on kilpailut lähes jokaisena viikon loppuna. Kilpailuvapaita viikonvaihteita on toistaiseksi vain kaksi. Kilpailuihin osallistuu keskimäärin 30 – 50 golfaria. Parhaina päivinä pelaajia on noin 140, Jussi Jokinen valottaa.

Kuntoilua ja kontakteja

Ähtäri Golf Oy:n puheenjohtaja ja seuran ladykapteeni Tarja Mänty nostaa esille golfin moni-ilmeisenä harrastuksena.

- 18-reikäisen radan kiertämisessä tulee 4 – 5 tuntia perusliikuntaa ja noin 12 kilometriä kävelyä. Kyseessä siten laadukas kuntoilutapahtuma.

- Pelaaminen antaa hyvän tilaisuuden luoda ja vankistaa asosiaalisia kontakteja. Harrastuksesta saa aina myös positiivisia elämyksiä.

- Golf-yhteisön toiminta on hyvin tiivistä. Sen voi havaita myös talkoohengen ja muun vapaaehtoistoiminnan näkökulmasta, Ähtäri Golf ry:n puheenjohtaja Veikko Lempinen sanoo.

« Takaisin