Afrikan Tähti uudistui juhlavuoden kunniaksi

22.4.2021

Kaikkien rakastama Afrikan Tähti ei näytä tänä vuonna samalta. Jo 70 vuoden ajan tämä lautapelien klassikko on ollut suomalaisten kestosuosikki. Nyt Afrikan Tähteä julkaiseva Peliko päätti kunnioittaa pelin 70-vuotista menestystarinaa tekemällä siitä erikoispainoksen.

“On ollut uskomattoman hienoa olla osa tämän upean pelin tarinaa ja päästä viettämään sen juhlavuotta. Suomessa julkaistaan vuosittain pitkälle toistasataa peliä, joten on suorastaan ihmeellistä, että Afrikan Tähden tarina ulottuu jo seitsemälle vuosikymmenelle”, Afrikan Tähden julkaisijan
Pelikon tuoteryhmäjohtaja Jenni Jalava, iloitsee.

Klassikkopelin juhlavuoden uusi ilme julkistettiin 15.4. toimittaja
Pasi Heikuran juontamassa tiedotustilaisuudessa. Afrikan Tähti ja sen maailma ovat Heikuralle entuudestaan tuttuja, sillä hänen Afrikan Tähden maailma -ohjelma kuljettaa kuulijoita tutun pelilaudan mysteerien äärelle.

“Olen ohjelmassani tutkinut Afrikan Tähteä muun muassa jalokiviasiantuntijan, sosiaali- ja kulttuuriantropologian akatemiatutkijan, lautapeliharrastajan sekä ulkoministeriön Afrikan politiikan johtavan asiantuntijan kanssa, joten tässä pelissä todellakin on useita tasoja, jotka selittävät pelin vuosikymmeniä kestänyttä menestystarinaa. Tähden etsintään liittyy selvää mystiikkaa”, Heikura pohtii.

Vain juhlavuoden 2021 ajan myynnissä oleva peli on ilmeeltään täysin uudistettu. Sen suunnittelusta vastasi palkittu kuvataiteilija
Matti Pikkujämsä. Hänet tunnetaan erityisesti lastenkirjakuvituksistaan, lehtikuvituksista ja suunnittelemistaan tekstiileistä. Värejä ja hyvää muotoilua rakastava Pikkujämsä sanoo arvostetun pelin olleen mielenkiintoinen haaste.

« Takaisin