Aaltoa ja Aarioita soi tänä kesänä viidettä kertaa. Kuva: Kimmo Niskala.

Aaltoa ja Aarioita soi tänä kesänä viidettä kertaa. Kuva: Kimmo Niskala.

Aaltoa ja Aarioita säkenöi ja säihkyy

7.6.2018

Aaltoa ja Aarioita soi tänä kesänä viidettä kertaa. Kuva: Kimmo Niskala.

Tomi Olli

Aaltoa ja Aarioita –festivaali järjestetään tänä kesänä jo viidennen kerran. Tapahtuma tuo eloa ja iloa Alajärvelle 27.6.-1.7. Festivaalin pääyhteistyökumppaneina ovat Alajärven Ankkurit, Alajärven kaupunki, seurakunta sekä Alajärven musiikkiopisto. Aaltoa ja Aarioita ry:n puheenjohtaja Inga Yli-Sikkilä painottaa yhteistyön merkitystä.

- Olen erittäin iloinen yhteistyötahoistamme, heille suuret kiitokset. Voimien yhdistäminen on merkittävä asia, sillä pienessä pitäjässä on tärkeää puhaltaa yhteen hiileen.

Kesäinen tapahtuma on koettu positiiviseksi myös yleisön parissa. Projektipäällikkö Elina Mikkonen on asiasta luonnollisesti mielissään.

- Ihmiset ovat ottaneet kesäisen tapahtumakokonaisuuden omakseen. Aaltoa ja Aarioita -festivaalille on selkeä tilaus, sillä monipuolisesta ohjelmasta löytyy menovinkkejä moneen lähtöön.

Festivaalien yleisötavoite on 5000 kävijää. Se on täysin realistinen, sillä viime vuonna tapahtumissa kävi noin 4500 silmäparia.

- Uskomme pääsevämme uuteen kävijäennätykseen. Jo nyt olemme saaneet paljon kyselyjä, mikä lupaa hyvää kesää ajatellen, Mikkonen sanoo.

 

Monipuolinen ohjelma

Aaltoa ja Aarioita –tapahtuma toteutetaan viidellä eri esiintymispaikalla. Festivaali käynnistyy keskiviikkona 27.6. Kitron stadionilla järjestettävällä Club For Fiven konsertilla.

- Heidän erikoisuutensa on instrumentaalinen lähestyminen laulamiseen. Erityisesti erilaisten lyömäsoitinten jäljittely ihmisäänellä on tyypillistä Club For Fivea, Yli-Sikkilä kertoo.

Päivien aikana nähdään ja kuullaan myös monia muita huippunimiä kuten esimerkiksi 28.6. Tenorit vadissa –konsertissa viihdyttäviä Jyrki Anttilaa, Aki Alamikkotervoa sekä Ville Salosta.

- Esiintyjälistalla ovat lisäksi muun muassa Jorma Uotinen & Trio Avec, Tero Harjuniemi, Johanna Iivanainen, Esa Ruuttunen sekä Exit-yhtye, Mikkonen listaa.

Tapahtumapäivien aikana ei ole unohdettu myöskään lapsia, heille on tarjolla 30.6. lastennäytelmä Joku aivan muu. Näytelmään on vapaapääsy, kuten myös Selma Paavolan sekä Valtteri Salon valokuvanäyttelyihin.

Aaltöa ja Aarioita ry operoi kesä- heinäkuussa muutakin toimintaa, sillä kesäravintola Salakapakka viihdyttää yleisöä laajalla tarjonnalla. Luvassa useita musiikki-iltoja kuten muun muassa 29.6. Juhamatti & Rosalie, 30.6. Tommi Soidinmäki, 6.7. Kaija Kärkinen ja Ile Kallio sekä Esa Eloranta, 7.7. Jarkko Yli-Sikkilä & In Beat sekä Kohtalon Kuu,  14.7. Jani Wickholm ja Hauli Bros, 20.7. Pelle Miljoona, 27.7. A. Aallon Rytmiorkesteri sekä 28.7. Heikki Silvennoinen.

Aaltoa ja Aarioita  ry on perustanut myös uuden klubin.

- Klubilaiset pääsevät nauttimaan erilaisista tapahtumista myös festivaalien ulkopuolella. Perustimme uuden klubin nimenomaan yleisön toiveesta. Annamme asiasta mielellämme lisätietoja, Mikkonen kertoo. Lisätietoa saa myös www.aaltoajaaarioita.fi

« Takaisin