Elina Mikkonen (vas.), Kimmo Niskala ja Inga Yli-Sikkilä viilasivat kesän tapahtuman yksityiskohtia.

Elina Mikkonen (vas.), Kimmo Niskala ja Inga Yli-Sikkilä viilasivat kesän tapahtuman yksityiskohtia.

Aaltoa ja Aarioita jälleen kesällä

10.3.2016

Elina Mikkonen (vas.), Kimmo Niskala ja Inga Yli-Sikkilä viilasivat kesän tapahtuman yksityiskohtia.

Tomi Olli

Aaltoa ja Aarioita –festivaali järjestetään ensi kesänä jo kolmannen kerran. Tapahtuma tuo eloa Alajärvelle 29.6.-3.7.

- Ihmiset ovat ottaneet kahdella aiemmalla kerralla kesäisen tapahtumakokonaisuuden omakseen. Aaltoa ja Aarioita –festivaalille onkin selkeä tilaus, sillä monipuolisesta ohjelmasta löytyy menovinkkejä moneen lähtöön, toteavat Aaltoa ja Aarioita ry:n puheenjohtaja Inga Yli-Sikkilä, projektipäällikkö Elina Mikkonen sekä tiedottaja Kimmo Niskala.

Monipuolinen ohjelma

Aaltoa ja Aarioita –tapahtuman avaa 29.6. professori Miia Kivipellon luento ”Musiikin ja kulttuurin vaikutus mieleen ja muistiin”.

- Ohjelmassamme ei ole aiemmin ollut luentoja, eli uusi aluevaltaus on erittäin mielenkiintoinen. Alajärveläissyntyinen Kivipelto onkin mainio henkilö tälle saralle, järjestäjät iloitsevat.

Päivien aikana ei ole pulaa laadukkaista esiintyjistä, sillä yleisöä viihdyttävät muun muassa Ida Elina, Henrik Lamberg, Ulla Tapaninen, Saara Aalto, Matti Johannes Koivu, Beat Brothers, Juhamatti, Hannakaisa Nyrönen, Tommi Niskala, Mari Palo sekä Aarne Pelkonen.

- Lisäksi 1.7. järjestämme yhteistyössä Alajärven Ankkurien kanssa Kitron-stadionilla Seminaarimäen Mieslaulajien konsertin ”Hullun hommaa”.

- Olemme muutoinkin tyytyväisiä eri tahojen kanssa tehtävään yhteistyöhön sillä Ankkurien lisäksi esimerkiksi Alajärven seurakunta sekä kaupunki ovat hengessä mukana, Yli-Sikkilä, Mikkonen ja Niskala kiittelevät.

Tapahtuman aikana on lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa muun muassa musiikin ja työpajojen merkeissä. Ohjelmassa ovat myös kulttuurikävelyt Aalto-keskuksessa. Lisäksi nähtävää riittää kaupunginkirjastoon avautuvassa Tuomo Lehtiniemen taidenäyttelyssä ”Ihmisen jälki”.

- Pyrimme loihtimaan tapahtumaan tälläkin kertaa mukavan leppoisan ilmapiirin, missä on mukava viettää kesäisiä päiviä. Olemme varmoja, että paikalle kannattaa lähteä kauempaakin, kolmikko tunnelmoi.

Pitkin heinäkuuta

Aaltöa ja Aarioita ry operoi heinäkuussa muutakin toimintaa, sillä kesäravintola Salakapakka viihdyttää kulkijoita monella tavalla.

- Heinäkuussa on luvassa useita musiikki-iltoja, kuten muun muassa 8.7. Timo Rautiainen sekä Timo Kotipelto & Jani Liimatainen, 15.7. Jarkko Yli-Sikkilä in Beat, 22.7. Poplarit, 23.7. Heikki Silvennoinen & Acoustic Time, 29.7. Marko Maunuksela & Fantasia sekä 30.7. Sir Elwood Duo, listaavat Yli-Sikkilä, Mikkonen ja Niskala.

Festivaalin lipunmyynti on jo käynnistynyt. Tikettejä on saatavissa Aaltomarista, Sisustus Kokosta sekä Ysimatkoilta. Lisätietoa www.aaltoajaaarioita.fi.

« Takaisin