Lankavan ryhmä

Lankavan ryhmä

90-vuotias Lankava juhlii Kauhavalla

23.9.2015

90-vuotias Lankava juhlii Kauhavalla

Lankavan ryhmä

Kauhavalainen perheyritys Lankava Oy on toiminut alallaan jo pitkään. Lyyli Karppinen perusti kolmen muun rohkean naisen kanssa niin sanotun naistenliikkeen jo vuonna 1925. Silloinen Kauhavan Kangas-Aitta kudotti kauniista malleista laadukkaita kankaita paikkakunnan kutojanaisilla ja toimitti valmiit kankaat ostajille. Ostajiin lukeutui mm. tavaratalo Stockmann Helsingissä.

Liikeidea on yhdeksänkymmenen vuoden aikana muuttunut. Yritys on seurannut aina ajan henkeä ja pysynyt keränverran edellä. Uusi nimi ja uudistunut yritysilme tulivat käyttöön vuonna 2014. Nykyinen Lankava Oy on lankojen, kuteiden ja tarvikkeiden aarreaitta, tukkuliike ja verkkokauppa, jonka tuotteilla on kysyntää koko Suomessa ja myös ulkomailla. Asiakkaat löytävät Lankavan tuotteet jälleenmyyjiltä ympäri maan ja myös suositun verkkokaupan kautta.

Lokakuun alussa Seinäjoen Käsityömessujen aikaan Lankavassa vietetään perinteisesti Messumarkkinoita, joille saavutaan läheltä ja kaukaa. Poistomyynnin löydöt ja myymälän uudet ja vanhat tuttavuudet keräävät käsityöihmiset yhteen.

Tänä vuonna Messumarkkinoilla juhlitaan. Lankava toivottaa kaikki lankojen, kuteiden ja itsetehdyn ystävät täytekakkukahville 90-vuotissynttäriensä kunniaksi.

« Takaisin