Kuvassa Lamba ja Maija. Lamba miettii, että kesäaikanakin pitää vapaapäiviä olla vaikka kiireet lisääntyvät. Tuurin Subissa toivotaankin, että uusia apukäsiä saadaan kesäksi vielä palkattua.

Kuvassa Lamba ja Maija. Lamba miettii, että kesäaikanakin pitää vapaapäiviä olla vaikka kiireet lisääntyvät. Tuurin Subissa toivotaankin, että uusia apukäsiä saadaan kesäksi vielä palkattua.

Tuurin Subway - Täytetyt patongit kaipaavat lisäkäsiä töihin

24.5.2023

Vivi Triballi

Subway on ketjuperiaatteella toimiva pikaruokala, jossa asiakkaat pääsevät valitsemaan erilaisista patogeista mieleisensä, haluamillaan täytteillä. Tuurin Subway –ravintolaa pyörittää vähän yli parikymppinen Lamba Nasiry. Hommassa on tekemisen meininkiä, sillä yritys on ollut Lamban käsissä vasta vuoden verran ja työntekijöitä tarvitaan jo lisää.

 

Yrittäjäksi  pikavauhtia

Kun Lamba näki netissä ilmoituksen työpaikasta yrittäjyyspohjalla, hän ajatteli tarttua ohjaksiin. Homma eteni niin rivakasti, että työt alkoivat lähes saman tien.  Ja siitä seurasi muutto Helsingistä Etelä-Pohjanmaalle. Onneksi siirtymävaihe oli sujuva ja sitä edesauttoi se, että Lamba puhuu täydellistä suomea. Lamba oli työskennellyt aiemmin muun muassa ravintolan vuoropäällikkönä ja vaatekaupassa.

  • Yrittäjänä vastaan nyt koko hommasta itse, ympäri vuorokauden, kertoo myös tulkin työtä tehnyt Lamba.

Vaikka haaveissa on vielä opintojakin, yritys saa nyt Lamba Nasiryn täyden huomion.

  • Minulla on yrittäminen veressä. Mietin jo 17-vuotiaana, että haluaisin jotain omaa yritystä, Lamba kertoo.

 

Lisäkäsiä tarvitaan

Kesä ja lomalaiset tuovat kiireitä myös Subway -ravintolaan.

  • Täällä tarvittaisiin muutamia reippaita kokoaikaisia tekijöitä, mutta meillä on myös osa-aikaista väkeä, Lamba selittää.

Myös opiskelijoilla on mahdollisuus työllistyä kesän ajaksi.

  • Haluan olla reilu työnantaja ja kohdella työntekijöitäni arvostavasti, vakuuttaa Lamba.

Se näkyy, sillä työntekijätkin arvostavat nuorta työnantajaansa.

Esimerkiksi Maija on työskennellyt opintojensa ohessa Lamban ruokalassa vuoden verran.

  • Täällä menee päivät nopeasti. Meillä on auttamishenki ja Lamba on tosi mukava. Hän ymmärtää jos tarvitaan joustoa esimerkiksi työajoissa. Vuoronvaihto tai tarvittaessa vapaa järjestyy kyllä, kertoo lähihoitajaksi opiskeleva Maija.
  • Kannattaa hakea. Tämä on tosi hyvä paikka aloittaa, vinkkaa keittiöstä toinen työntekijä.

Työntekijät kuvailevat nuorta yrittäjää tiukaksi, mutta sellaiseksi, joka aina pitää työntekijöidensä puolta ja jakaa vuorot tasapuolisesti.

  • Olen rohkaissut työntekijöitäni puhumaan mistä tahansa mieltä askarruttavasta asiasta, vakuuttaa Lamba ja kehottaa reippaita alasta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä työpaikan tiimoilta.

« Takaisin