Aulavan lavan alue on siisti ja lavalla olevat rakennukset hyvässä kunnossa. Perusteellinen siivous tehtiin nimittäin jo ennen Nostalgiailtaa, Marko Vainionpää sanoo.

Aulavan lavan alue on siisti ja lavalla olevat rakennukset hyvässä kunnossa. Perusteellinen siivous tehtiin nimittäin jo ennen Nostalgiailtaa, Marko Vainionpää sanoo.

Viinin ja viihteen ilta lauantaina juhlistaa lavan 50 vuoden taivalta

10.8.2017

Alavuden Aulavalla pääsee vielä muistelemaan lavan kulta-aikoja

  • Viinin ja viihteen ilta lauantaina juhlistaa lavan 50 vuoden taivalta

Taisto Järvinen

Alavuden Aulavan lavan toiminnan käynnistämisestä on tänä vuonna tullut 50 vuotta. Aulavan kulta-ajat eli tanssikaudet, jolloin lavalla oli saman aikaisesti useita tuhansia tanssin harrastajia, ovat olleet historiaa jo 90-luvulta lähtien. Toimintaa Aulavalla toki on edelleen ollut vuosittain. Myös kuluvana kesänä on lavalla vietetty Nostalgiailta, ja tulossa on Viinin ja viihteen ilta ensi lauantaina 12.8.

Viinin ja viihteen ilta on Alavuden Yrittäjien vuotuinen tapahtuma, joka parin keskustassa vietetyn vuoden jälkeen on viime vuoden tapaan tulevana lauantaina Aulavalla. Samalla voidaan ainakin ajatustasolla viettää Aulavan lavan 50-vuotistapahtumaa, kuten myös Nostalgiaillan aikana.

Alavuden Yrittäjien puheenjohtaja Marko Vainionpää sanoo Aulavan olevan rakenteiltaan tänä päivänä niin hyvässä kunnossa, että lavalla voisi järjestää tansseja ja myös muita tilaisuuksia vaikka jatkuvasti.

  • Tämän kesän Viinin ja viihteen iltaa ajatellen kaikki on kunnossa, ja pöytä katetaan niin, että kahdentoista euron pääsymaksulle saa katteen. Ilta sujuu tanssin, ravitsemuspalvelujen, muistelujen ja tuttujen tapaamisen merkeissä. Tanssimusiikista vastaa Erkki Mustikkamäki & Tähtivyö.
  • Illan ravitsemuspalvelut hoitaa Hotelli-Ravintola Alavus 66. Tarjolla on illan teeman mukainen kattaus ruoan ja viinin sävyttäminä.
  • Viinin ja viihteen illan järjestäminen tulevaisuudessa on yrittäjäjärjestölle suuri kysymysmerkki. Hieno juttu kuitenkin on se, että ilta voidaan tänä vuonna järjestää Aulavalla. Niinpä entisten ja nykyisten nuorten on hyvä tulla mukaan Aulavan kulta-ajan muisteloihin. Se nimittäin tiedetään, että muistoja lavalta on ja monet ovat sieltä elämänkumppanin löytäneet, Marko Vainionpää sanoo.

Aulavalle pääsee helposti

Viinin ja viihteen iltaan tulo on tehty helpoksi. Henkilöautoilla tuleville on paikoitusalueella tilaa riittävästi, onhan siellä aikoinaan ollut yli 1000 autoa saman aikaisesti. Sijaintinsa puolesta kt 66:n varrella oleva lava on helppo tavoittaa.

Tarjolla tulijoille on myös ilmainen bussikuljetus. Alavuden Seudun Osuuspankin sponsoroimia busseja lähtee Alavuden asemalta Aulavalle yhteensä kolme. Kaksi bussia ajaa Alavuden keskustaajaman kautta ja yksi busseista kiertää Tuurin kautta. Samat bussit hoitavat myös paluukyyditykset illan rientojen päätyttyä.

  • Viinin ja viihteen ilta käynnistyy kello 20 ja jatkuu kello 03:n. Tapahtuma on sen verran pitkäkestoinen, että kauempaakin ehtii tulla mukaan.
  • Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana jo mainittujen tahojen lisäksi mm. Alavuden kaupunki ja Alavuden Kehitys Oy.

« Takaisin