Team Loukon kauhajokelaiskaksikosta Juuso Loukko (399) ja Mikko Osmo (463) ovat kummatkin tahkonneet snowcrossia jo vuosituhannen alkupuolelta asti. Kauhajoen Moottorikelkkailijoiden lisensseillä kaksikko edustaa tälläkin kaudella TeamLoukko.com -tallia.  Promokuva

Team Loukon kauhajokelaiskaksikosta Juuso Loukko (399) ja Mikko Osmo (463) ovat kummatkin tahkonneet snowcrossia jo vuosituhannen alkupuolelta asti. Kauhajoen Moottorikelkkailijoiden lisensseillä kaksikko edustaa tälläkin kaudella TeamLoukko.com -tallia. Promokuva

Ruotsin Stenbergistä snowcrossin mestari, Osmo SM-hopealle ja Loukko pronssille.

19.4.2018

Karisamuli Korpela

Moottorikelkkojen snowcrossin SM-sarjan viimeinen osakilpailu Himoksen länsirinteellä Jämsässä sai menny viikonvaihde Pro-luokassa tasoa nostanutta lisäväriä Amerikanmaalla tällä kaudella kisaavien uusikaarlepyyläisen Virtor Hertenin (TeamLoukko / Herten Snowcross Riders)) ja rovaniemeläisen Aki Pihlajan yllätysosallistumisista. Se tiesi sitä, että niin SM-sarjan pistejohdossa ollut ja jo Ruotsin mestaruuden varmistanut John Stenberg, kuin hänen kovimmat haastajansa, Kauhajoen Moottorikelkkailijoiden ja TeamLoukon kuljettajat Mikko Osmo ja Juuso Loukko muita unohtamatta saisivat hyvän vertailukohteen omasta vauhdistaan. Toki kansallisissa ja pohjoismaisissa kilpailuissa jälkimainittu kolmikko on napannut Hertenin ja Pihlajan päänahan monestikin, mutta taalasarjassa on ensimainittujen kaksikon vauhti noussut lisää.

Jo perjantaina Pron ensimmäisen harjoitusryhmän ajat antoivat enteitä tulevasta, sillä Herten oli nopein parhaimman kierrosajan ollessa 53,445 s. Seuraavina Stenberg ja Osmo olivat kaksi muuta alle 54 sekuntia kellottaneet. Toisessa ryhmässä Aki Pihlaja napsi rajut pohjat 51, 661 ja Loukko peesasi 53, 384 ajallaan Pron kakkoseksi.

Perjantaina ajettiin myös aika-ajot kahdessa arvotussa ryhmässä. Ykkösessä nopein oli Pihlaja 51,257 ajalla ennen Stenbergiä (52,448). Kakkosen voitti Herten (53,954) ennen Loukkoa (54,053). Osmo oli neljäs 55,731 ajalla.

Lauantaina yhdistetyn harjoitusajon kärki oli Pihlaja ajalla 53.262. Stenberg (2), Herten (5), Loukko (6), Osmo (9) ja muut kellottivat 54s ja yli.

Pron finaaleista ensimmäinen erä meni Pihlajalle ja taustalla tultiin maaliin järjestyksessä Herten, Stenberg, Loukko, Osmo sekä loput kaikkiaan 15 finaaleihin nousseista. Toisen finaalierän voitti Stenberg perässään Loukko, Osmo, Pihlaja ja Herten. Himoksella Pron lopullinen järjestys oli täten Stenberg, Pihlaja, Loukko, Herten ja Osmo. Se tiesi Pron lopulliseksi SM-mitalikolmikoksi muodostuvan Stenberg, Osmo ja Loukko.

Team Loukon menestys ei jäänyt tältä kaudelta tähän, sillä Himoksella katsomossa kilpailua seurannut Uusikaarlepyyn Linn Sjöberg oli varmistanut naisten mestaruuden jo Tahkolla. Junioreissa7-11v.  ylivoimainen mestari on Team Loukon kauhajokelainen Veeti Loukko, vaikka joutuikin keskeyttämään Himoksella laitteen tekniikan pettäessä.