Pihlaiston vanha koulu.

Pihlaiston vanha koulu.

Perinneperjantai Pihlaistossa

10.8.2017

Perinneperjantai Pihlaistossa

Pihlaiston kyläyhdistyksen järjestämä Perinneperjantai on pidetty yhtäjaksoisesti 35 kertaa, eli tänä vuonna 36 kerta kun vanhan koulun ympärille kokoonnutaan elokuisena perjantai-iltana.

Perinnetyönäytöksessä on esitelty jokin vanha työmenetelmä. Menneinä vuosina näytökset ovat olleet hyvin miespainoitteisia. Tänä vuonna vuoron ottaa ”akat”. Akat pyykillä on tämän vuoden teema. Näytöksessä esitellään miten ja millä välineillä pyykkiä pestiin ja käsiteltiin entisaikaan

Musiikki on aina ollut kantava voima Perinneperjantaissa. Tänä vuonna musiikista vastaa KoskiFolk. Kokoonpanon soittajat toistakymmentä henkilöä ovat Mänttä-Vilppula alueelta ja heidän johtajanaan toimii Erlend Jantsikene. Musiikki on sisällöltään kaiken kansan musiikkia.

Koulun sisätiloissa on tänä vuonna näyttely nimeltään ”Miesten vanhat vehkeet”. Kannattaa tulla katsomaan miltä Pihlaiston miesten vanhat vehkeet näyttää ja mitä on saatu kaivettua esille.

Erilaisia kilpailuja on ohjelmassa, sekä hirren syöksy jossa parhaalle rahapalkinto. Tänä vuonna tässä lajissa myös naisten sarja.

Suomi 100 vuotta teeman mukaan on tietokilpailu sadan vuoden aikaisista asioista ja tapahtumista kotimaassamme.

Arpapalkintona on arvokas tilkkutyö sekä muita palkintoja. Myyntipisteestä myydään luonnon antimia ja leivonnaisia, ternimaitoa ym.

Vatsan täytettäkään ei ole unohdettu ja myytävänä on kahvia, lettua, makkaraa, ym. virvokkeita.

Erilaisia vanhoja ajoneuvoja kokoontuu pelto täyteen ja siellä onkin paljon mielenkiintoista katseltavaa.

Pihlaiston kyläyhdistys toivottaa kaiken ikäiset vieraat läheltä ja kaukaa tervetulleiksi tapahtumaan. Perinneperjantai järjestetään 11.8. ja tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuus alkaa kello 18.00 osoitteessa Lepolantie 4 35610 Pihlaisto.

« Takaisin