Herkullinen kaurapuuro, kuva Pro Luomu lähde: http://www.luomupuuro.fi/wp-content/uploads/sites/10/2017/01/IMG_6036.jpg

Herkullinen kaurapuuro, kuva Pro Luomu lähde: http://www.luomupuuro.fi/wp-content/uploads/sites/10/2017/01/IMG_6036.jpg

Paras luomupuuro – reseptikilpailu

10.8.2017

Paras luomupuuro – reseptikilpailu

Reseptikilpailu kaikille puuron ystäville ja niille, jotka kaipaavat perinteiseen puuroon uusia tuulia.

Pro Luomu kutsuu kaikki suomalaiset syömään 6.9.2017 yhdessä luomupuuron maailmanennätystä. Tarkoitus on, että tuona päivänä mahdollisimman moni suomalainen pistelee poskeensa luomupuuroa. Etelä-Pohjanmaan luomuviljelijöiden yhdistys Ekoviljelijät ry, Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulun SME organics –hanke julistaa luomupuron ME-päivän kunniaksi reseptikilpailun. Tarkoituksena on löytää paras luomupuuroresepti.

Puuro voi olla mikä puuro tahansa: maukas aamupuuro, lounaspuuro, tuorepuuro tai jälkiruoka. Raaka-aineiden tulee olla pääosin luomua. Myös lähimetsien antimet ja oman puutarhan tuotteet kelpaavat mukaan. Yhtenä raaka-aineena tulee olla jotain kotimaista viljaa. perusviljojen lisäksi käyvät myös gluteenittomaan ruokavalioon soveltuvat kotimaiset vaihtoehdot, joita niitäkin löytyy jo ainakin tattaria ja kvinoaa. Reseptin kehittelyssä voi käyttää mielikuvitusta tai vaikkapa tuunata vanhempaa hyväksi havaittua reseptiä hiukan uusialla mausteilla. Vain mielikuvitus on rajana.

Parhaat reseptit valitsee raati, johon kuuluu kokki Jani Unkeri Juurella ravintolasta, Ekoviljelijöiden edustaja sekä Asta Asunmaa Maa- ja kotitalousnaisista. Juurella ravintola Seinäjoella tarjoaa voittajalle illallisen kahdelle. Lisäksi Helsingin Mylly tarjoaa kolmelle parhaalle herkulliset Myllärin Luomu-tuotepaketit. Kisan voittajat ja parhaat reseptit julkaistaan Ykköset!-lehdessä ja voittajille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti. Reseptejä voidaan julkaista Ykköset!-lehdessä myös myöhemmin.

Lähetä reseptisi 23.8. mennessä sähköpostilla osoitteeseen (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen). Myös kirjepostilla reseptit kulkevat perille ja ne voi lähetellä osoitteeseen Maa- ja kotitalousnaiset, Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki. Kuoreen viite puurokisa. Reseptiin voi halutessaan liittää myös kuvan. Kerro reseptissäsi monelleko henkilölle se on mitoitettu. Liitä reseptin oheen myös nimesi ja yhteystietosi.

« Takaisin