Anteron, Elenan ja Tuulan mielestä Tampereen seudulta Tuuriin on ihan mukiinmenevä tanssimatka.

Anteron, Elenan ja Tuulan mielestä Tampereen seudulta Tuuriin on ihan mukiinmenevä tanssimatka.

OnnenKiven päivätansseissa on kotoinen fiilinki ja tanssia saa

14.9.2017

Anteron, Elenan ja Tuulan mielestä Tampereen seudulta Tuuriin on ihan mukiinmenevä tanssimatka.

Taisto Järvinen

Perinteinen ja aito tanssimusiikki kruunaa monen kävijän iltapäivän

Tanssiminen jo sanana herättää monenlaisia tuntoja ja mielipiteitä. Iso joukko on ihmisiä, jotka kokevat tanssimisen tärkeänä harrastuksena, sekä keinona rentoutua, tehdä liikuntasuoritus ja tavata tuttavia ja tuntemattomia. Joillekin tanssi on turhaa touhua ja ajan haaskausta.

Oli, miten oli, Kyläkaupan OnnenKivi -ravintolan yläkerran päivätanssit Tuurissa ovat monille viikon kohokohta. Kesälavojen sesonkeina yläkerta toki hiljenee, mutta jälleen elokuun puolivälistä lähtien on OnnenKiven yläkerrassa musiikki soinut ja jalalla laitettu koreasti.

Viime viikon keskiviikon päivätanssit järjesti Ähtärin ja Alavuden näkövammaiskerho. Alkusyksyn upeimmasta ulkoilusäästä johtuen ei aivan ennätysmäistä tanssijoiden joukkoa pelipaikalle saapunut, mutta tavanomaisiin kävijämääriin toki jälleen päästiin.

Päivätanssien musiikista vastasi duo Airi Hautamäki, hanuri ja Mikko Niemelä, laulu, joten musiikki oli pomminvarmasti tanssittavaa ja jalalle sopivaa.

  • Kivoja tapahtumia ovat nämä päivätanssit, ja onhan hyvä olla soittokeikalla päivällä, eikä tehdä tätä aina illalla ja yöllä. Soitamme monipuolisesti vanhempaa tanssimusiikkia. Esitämme tiettyjä suosikkeja, mutta yleisöltä tulee usein toiveita ja niitä noudatetaan tilanteen mukaan. Tänään toivottiin ”Pikkusyntisen valssia” jo ennen tanssien alkua, Airi Hautamäki sanoo.

Mikko Niemelän suuhun ja ääneen vanhempi tanssimusiikki sopii kuin valettu.

  • Tangoa, valssia, humppaa, foxia ja jenkkaa kun tuutista tulee, niin silloin yleisö saa haluamaansa tanssimusiikkia. Hidas valssi on kova sana tänä päivänä.
  • Täällä on kivaa porukkaa. Usein olemme ihmetelleet sitä, kuinka innokkaita ihmiset ovat tanssimaan. Suurin osa on eläkeikäisiä, ja valtaosa tanssii lähes neljä tuntia, joskin settien väleissä on 15 minuutin tauot.

Viihtyisä miljöö

Raili Katajamäki Soinista on aktiivinen päivätansseissa kävijä. Viikkoa aikaisemmin hän oli puheenjohtajan roolissa järjestämässä EL:n Soinin yhdistyksen päivätansseja.

  • OnnenKiven tanssit on viihtyisä tilaisuus ja paikkana tämä on hyvä. Täällä saa tanssia, mutta voi myös istua rauhassa. Samalla reissulla voi käydä ostoksilla ja ruokailemassa.
  • Hyvä puoli päivätansseissa on sekin, että pääsee varhain kotiin. Omat työt pitää tietenkin järjestellä niin, että voi huoletta lähteä tansseihin.
  • Meidän nuoruudessa tanssittiin pääasiassa tangoa. Nyt musiikki on monipuolista, ja hidas valssi on ykkönen.

Sakari Männistö tulee OnnenKiven tansseihin Kauhajoelta. Hän pitää päivätansseja erinomaisena vaihtoehtona kotona ”könnäämiselle”. Lisäbonus tansseissa tulee liikuntasuorituksen muodossa.

  • Innostuin tansseista eläkkeellä ollessani, kun työnteko jäi vähemmälle. Hyvää täällä on, kun tapaa ihmisiä ja saa jutella heidän kanssa. Kunnon ruokailu tanssien loputtua on aina paikallaan.

Tanssitaan oikeasti

Ylöjärveltä ja Tampereelta OnnenKiven päivätansseihin saapuneet Elena, Antero ja Tuula sanovat kuin yhdestä suusta, että Tampereen seudulta on lyhyt matka ja hyvä tie Tuuriin. Pitkän tanssimatkan ihmettelyyn ei siten jää sijaa.

  • Täällä on hyviä ystäviä ja saa uusia kokemuksia, joten matka ei haittaa. Tanssimeininki täällä on hyvä, ja tanssitaan oikeasti niin, että jalat pysyvät lattiassa. Sen sijaan lavoilla jotkut heiluvat kuin heinämiehet ja hyppivät kuin kengurut.
  • Musiikki täällä on ihan huippua, etenkin nyt kun Airi ja Mikko vastaavat musiikista. Uutta elämää on hyvä juhlistaa päivätansseissa, kahdeksan viikkoa sitten pohjoisen matkalla kihloihin menneet Elena ja Antero kiteyttävät.

Tuula Tampereelta pitää vanhemmasta tanssimusiikista, Hänen toiveensa mukaista musiikkia tulee ainakin silloin, kun keskiviikkona esiintynyt duo nousee esiintymislavalle.

  • Päivätansseihin Tuurin on hyvä tulla, eikä ainakaan fiilingin ja musiikin suhteen tarvitse pettyä.

Päivätanssien lippuja myyneet alavutelaiset Liisa ja Olli Mäki käyvät tansseissa ”harvakseltaan”. Vapaaehtoistyötä he sen sijaan tekevät useammin.

Hyvä, että eläkeläisikäsille järjestetään tansseja ja toimintaa ylipäätään. Liikunta on hieno juttu ja sitä harrastamme monessa muodossa. Itsekin olen

 

« Takaisin