Nämä kunnanjohtajat olivat messuvierailunsa aikana monen silmäparin katseen kohteena. Iloinen joukko muodostuu seuraavista: Tarja Hosiasluoma, Ulla Norrbo, Viveka Lanne, Linda Leinonen ja Kirsi Virtanen. Kaikkien viiden johtama kunta on yli 150-vuotias.

Nämä kunnanjohtajat olivat messuvierailunsa aikana monen silmäparin katseen kohteena. Iloinen joukko muodostuu seuraavista: Tarja Hosiasluoma, Ulla Norrbo, Viveka Lanne, Linda Leinonen ja Kirsi Virtanen. Kaikkien viiden johtama kunta on yli 150-vuotias.

Nämä viisi kunnanjohtajatarta aukoivat uusia uria Masiinassa

29.6.2017

Nämä viisi kunnanjohtajatarta aukoivat uusia uria Masiinassa

Karisamuli Korpela, teksti & kuvat

Honkajoen Masiinamessut on koettu normaalien näyttelyosastojen lisäksi tapahtumaksi, jossa yleisilmettä on vahvistettu erilaisilla tempauksilla sekä yleisöluennoilla ja/tai -kilpailuilla. Tänä vuonna ohjelmamalistaan oli laitettu mm. kuntaseminaari, johon oli kutsuttu isäntäkunnan lisäksi neljän muun lähialueella sijaitsevan, vähintään 150 vuoden ikään päässeen maalaiskunnan kunnanjohtaja. Seminaarissa keskusteltiin aiheen mukaisesti pienempien kuntien asemasta koko nykyisessä kuntarakennemyllerryksen viidakossa, jossa kukaan ei ole oikein pysynyt kartalla.

Näiden kutsuttujen yksi yhteinen tekijä oli se, että he kaikki olivat naissukupuolen edustajia. Kyseiset henkilöt olivat Tarja Hosiasluoma (Karvia, perustettu 1865), Viveka Lanne (Siikainen, 1871), Linda Leinonen (Isojoki, 1855), Ulla Norrbo (Honkajoki, 1867)sekä Kirsi Virtanen (Jämijärvi, 1865)

Tämä upea ja seminaarihaastatteluissa teräviä vastauksia antanut naisviisikko käänsi päät ja oli seurattu ryhmä yleisölle avoimen seminaarin lisäksi kierrellessään messualueella ja varsinkin osallistuessaan virallisen osuutensa päätökseen. Se oli ratakombinaation ensimmäinen kuntien välinen karting -kilpailu, jossa he olivat päärooleissa eli kuljettajina kuka enemmän ja kuka vähemmän lajiin aiemmin tutustuneena.

Joistakin otteista päätellen matkassa oltiin noviiseina, mutta alun aristelujen jälkeen ja kierrosten lisääntyessä yleisö näki jo pari, kolme reipasta ohitusta, jos toisaalta liian kovan vauhdin takia myös pari luisúmista viheriöille. Monien vaiheiden jälkeen ensimmäisenä ruutulipulle saatiin Jämijärven Kirsi Virtanen, joka lähti kisaan aivan puskista, mitä tulee kilpalaitteeseen.  

häneltä saadaan myös kommentti itse kutsuun.

 - Otin kutsun vastaan heti. Oli äärettömän hyvä asia lisätä keskustelua maaseudun ihmisten olosuhteista ja tuoda tosiasioita esille.  Minua harmittaa esimerkiksi monien isojen medioiden kommentit, että maaseudun väki on kaupunkien siivellä eläjiä. Ja sehän ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Mielestäni se puhe pitää loppua, sillä yhtälö on molemminpuolinen eli kummatkin tarvitsevat tosiaan. Ilman elämää kuhisevaa maaseutua eli olisi vastaavia kaupunkikeskuksia, joista me saamme sitten palveluja, joihin itsellä eivät rahkeet riitä. Virtanen jyrähtää.

- Siksi näitä seminaareja tarvitaan lisää oikomaan vääriä käsityksiä.

Kutsun sisältämä karting -kilpailu ei liioin näemmä takelluttanut yhtään.

- Ei, sillä eihän nämä ole niin kuoleman vakavia asioita, etteikö kevennykset kuuluisi kuvioon varsinkin tällaisten messujen yhteydessä. Minäkin opin kisan aikana paljon siitä laitteesta ja kuinka sillä ajetaan, hän päättelee.

Isoine asfalttialueineen Pesämäen Moottoriurheilualue on osoittautunut hyväksi paikaksi järjestää Masiina messutapahtuma ja paikka on sama masiinajohtaja Timo Vähäsantasen mukaan myös vuonna 2019. Äskettäin pidetyn messun kävijämäärä ylitti 9000 vierailijan rajan, johon tapahtuman taustalta löytyvät tahot ovat tyytyväisiä. Varsinkin sen alullepanijat eli Honkajoen konekauppiaat.

« Takaisin