Linn Sjöberg johtaa avointa SM-sarjaa naisten puolella, mutta jäi Bothnia Cupissa kovan ruotsalaiskolmikon takana neljänneksi. Kuva:  ksk

Linn Sjöberg johtaa avointa SM-sarjaa naisten puolella, mutta jäi Bothnia Cupissa kovan ruotsalaiskolmikon takana neljänneksi. Kuva: ksk

Mikko Osmolle Bothnia Cupin ensimmäisen snowcrossmestaruus

22.3.2018

Karisamuli Korpela, teksti

Ensimmäistä kertaa järjestettävä pohjoismainen Bothnia Cup -snowcross mestaruuskilpailu järjestettiin Oulun ja Bodenin snowcross areenoilla. Neljän osakilpailun sarja alkoi Oulussa Loukko.com dominator kilpailuilla race 1 ja race 2. Viikon kuluttua oli vuorossa Ruotsin Boden ja osakilpailut race 3 sekä race 4.

Race ykkösessä kauhajokelaiskuljettajilla Juuso Loukko ja Mikko Osmo kävi sen verran huono munkki, että he olivat vastakkain heti ensimmäisessä parissa, josta Osmo jatkoi voittajana, mutta putosi seuraavassa parissa kaaviosta Itä-Savon MK:n Jere Tynkkysen eliminoimana. Lopulta kolmen kärki Emil Hansson, Flip Harri ja Adam Öhman saatiin länsinaapurin miehistöstä.

Race 2 meni jo paremmin, sillä Osmo ajoi finaalissa toiseksi vajaa kaksi sekuntia voittaja Joonas Keskitalolle hävinneenä. Ruotsin Pär Vikman oli kolmas ja J. Loukko sijalla yhdeksän.

Oulussa naisten finaalissa Team Loukon Linn Sjöberg jatkoi vahvasti voittamalla. Elvira Lindh (Swe) oli toinen ja Rovaniemen Noora Kurstu kolmas.

Ruotsin puolelle Bodenissa race kolmosen voittoon ajoi Adam Öhman ennen J. Loukkoa ja Flip Harria, mutta Osmo putosi kaaviosta jo ensimmäisessä parissa. Kolmessa racessa oli ajettu sen verran ristiin, että Botnia Cupin ratkaisu siirtyi race 4 finaalierään, jossa voittajaksi nousi uusi nimi John Stenberg (Swe) ennen maamiestään Simon Lundströmiä.

Mikko Osmo ajoi kuitenkin race nelosessa kolmanneksi ja hänestä kruunattiin tiukasti Cupin ensimmäinen mestari 42 kokonaispisteellä. Seuraaviksi tulivat Emil Hansson (40), Adam Öhman (39), Pär Vikman (38), Juuso Loukko (33), Simon Lundsröm (29) ja John Stenberg (28).

Naisissa lopullinen kärkikolmikko oli ruotsalaisvoittoinen Elina Öhman, Marica Renheimja Fanny Vikström. epäonninen Linn Sjöberg jäi Botnia Cupin naisten luokassa viidenneksi.