Keuruun ja Mäntän välillä lainehtivaa Keurusselkä luo mahdollisuuksia kehitystyöhön järven molemmissa päissä, kiteyttää Teppo Sirniö.

Keuruun ja Mäntän välillä lainehtivaa Keurusselkä luo mahdollisuuksia kehitystyöhön järven molemmissa päissä, kiteyttää Teppo Sirniö.

Keurusselälle rakennetaan uutta elinvoimaa ja kilpailukykyä

14.9.2017

Keuruun ja Mäntän välillä lainehtivaa Keurusselkä luo mahdollisuuksia kehitystyöhön järven molemmissa päissä, kiteyttää Teppo Sirniö.

Taisto Järvinen

Keurusselkä Region-hanke Keuruun ja Mänttä-Vilppulan kehittämisen yhteisenä työvälineenä

Keurusselkä Region -hanke on kahden maakunnan ja kahden kaupungin Keuruun ja Mänttä-Vilppulan sekä kahden kehittämisyhtiön Keulink Oy:n ja MW-Kehitys Oy:n sekä Keski-Suomen liiton yhteinen hanke, jota hallinnoi Keulink Oy.

Keurusselkä Region -hankkeen projektipäällikkö, Keulink Oy:n vs. toimitusjohtaja Teppo Sirniö sanoo loppusuoralla olevan hankkeen tavoitteena olevan rakentaa Keurusselälle 3 – 4 kehittämisen aihiota, joilla voidaan jatkohankkeiden myötä kehittää seudun elinvoimaisuutta.

  • Molemmilla kaupungeilla on oltava yhteinen tahtotila, jotta hanketta voidaan viedä tuloksekkaasti eteenpäin. Tässä vaiheessa voidaan sanoa, että yhteistyö on oikein hyvää. Kaupungeilla on yhteiset intressit ja suunnitelmat. Tavoitteiden lopullisen toteutuksen ja rakentamisen hoitaa kumpikin itse. Ajatusmalli ”Yhdessä olemme vahvempia”, on toteutunut.
  • Esille on noussut kolme osa-aluetta, jotka otetaan tosimielellä ja niihin tullaan keskittymään, eli asumisen uudet ratkaisut, osaajia yrityksiin ja elinvoimaa matkailusta.
  • Esimerkiksi rakentamista järven rannoille halutaan Keurusselän molemmissa päissä. 30 kilometrin pituisessa järvessä paljon rantaviivaa, ja se antaa monia mahdollisuuksia.

Jatkohankkeita tarvitaan

Jatkossa on syytä pohtia ja selvittää sitä, miten ja mitä rannoille rakennetaan. Toimintamalliksi sopisi Home Lake -hanke. Matkailun kohdalla voidaan keskittyä myös elinvoimaisiin satamiin ja reitteihin mahdollisen Keurusselkä Routes -hankkeen avulla. Osaajia yrityksiin on silti koko repertuaarin ykkösasia, jota toivotaan voitavan jalostaa JobCenter-hankkeen voimin.

Sirniöllä on vahva näkemys, että Keurusselkä Region -hankkeen ja sen jatkohankkeiden puitteissa on mahdollisuudet ja myös onnistutaan nostamaan alueen elinkeinoelämän, talouden ja vetovoimaisuuden taso nykyistä korkeammalle. Yhteinen tahtotila ja yhteen hiileen puhaltaminen nimittäin vallitsee kaikkien hankkeen kanssa tekemisissä olevien tahojen kesken.

Rekryn ongelmia pitää poistaa

Teppo Sirniön näkökulma on, että työvoiman rekrytointiin pitää olla vaihtoehto ja ratkaisu. Työvoiman ja työnantajien kohtaamisen ongelma on nimittäin tänä päivänä selkeästi havaittavissa. Keulink järjestää lokakuun 30. päivänä rekrytointitapahtuman, johon on syyskuun alkupuolelle mennessä ilmaantunut yli 100 avointa työpaikkaa.

  • Käsitys on, että Mänttä-Vilppulan alueella on jopa saman verran avoimia työpaikkoja, mutta työantajien ja -tekijöiden kohtaaminen ei suju. Näin ollen jotain pitäisi tehdä, ja melko pian. Ely-keskuksen palvelujen riisumisen jälkeen on sille sektorille jäänyt aukko.
  • Esitämme vaihtoehtoa, että rekrytointia voitaisi harjoittaa Keurusselkä Regionin suojissa sekä MW-Kehityksen että Keulinkin puitteissa. Yhteiskunnan palvelujen heikentyessä on syytä ottaa itse enemmän vastuuta, ja pyrkiä myös jalkauttamaan 2-asteen oppilaitoksia tänne.

Teppo Sirniö tietää Keuruulla olevan meneillään vahva kehittämisen pöhinä. Kaupan alalla liikevaihdot ovat kasvaneet, ja näkymät tulevaan ovat hyvät.

Selvää on, että jokaiseen pitäjään ja kaikkiin niissä vapaana oleviin liiketiloihin kaivataan uusia yrityksiä

« Takaisin