Keskikylän lasten maatalousnäyttelyssä on miellyttävä vastaanotto.

Keskikylän lasten maatalousnäyttelyssä on miellyttävä vastaanotto.

Keskikylässä viides lasten maatalousnäyttely -tapahtuma

14.9.2017

Keskikylän lasten maatalousnäyttelyssä on miellyttävä vastaanotto.

Jalasjärven Keskikylän Harjulan ja maneesin alueella järjestetään lauantaina 16.9.2017 viidettä kertaa lasten maatalousnäyttely. Tapahtuma on avoinna klo 10-16. Tapahtumajärjestelyihin osallistuvat  Keskikylän nuorisoseura, kyläyhdistys, maa- ja kotitalousseura sekä muut kylän aktiivit. Päätimme suunnitella maatalousnäyttelyä tänä vuonna Suomi 100 -teemalla. Järjestelyihin osallistuu myös Jalasjärven Ratsastajat tarjoten talutusratsastusta näyttelyväelle eri kokoisilla hevosilla.

Lasten maatalousnäyttely on erityisesti lapsille suunnattu tapahtuma, mutta näkemistä ja kokemista löytyy varmasti kaiken ikäisille. Maa- ja kotitalousseuran puheenjohtajan johdolla konekentälle tulee kattava kokonaisuus uusia ja vanhoja koneita esille koko Suomen 100-vuotisen historian ajalta. Konekentän läheltä lähtee Zetor -kärryajelu pienelle lenkille, jolta on mahdollisuus jäädä kyydistä pois Onnelan oriaseman kohdalla ja käydä tutustumassa sen toimintaan. Eläimiä tulee rapsuteltavaksi lemmikkieläimistä maatalon eläimiin, nähdäänpä joukossa jo viime vuonna paikalla ollut alpakkakin. Piha-alueilla ja sisätiloissa myyntikojujen lisäksi löytyy mm. polkutraktoriajelua, hyppynaruntekoa, pomppulinna, erilaisia työnäytöksiä ja jatkuva luontokuvaesitys kurikkalaisilta luontokuvaajilta.

Harjulan keittiöltä on mahdollista ostaa keittolounas, lisäksi myynnissä mm. kahvia, munkkeja, makkaraa ja vohluja unohtamatta, että maatalousnäyttelyssä jaksaa koko päivän kiertää ja katsella. Keskikylän koulun vanhempaintoimikunta koululaisten kanssa myyvät arpoja, kotitekoisia leivonnaisia ja omalla kylällä tuotettua lähiruokaa. Varaathan käteistä rahaa mukaan.

Keskikylässä tehtiin elokuun alussa ympäristötaidetta taiteilija Tiina Laasosen johdolla. Maatalousnäyttelyssä voikin lypsää taidepiirissä syntynyttä Mansikkia ja ihastella muita teoksia. Edellisvuosien maatalousnäyttelyistä Hannu Männyn ottamia kuvia voi käydä ihastelemassa osoitteessa: jalasjarvenkylat.fi/keskikyla

« Takaisin