Keväänavaus matkailupuutarhassa on ensi lauantaina.

Keväänavaus matkailupuutarhassa on ensi lauantaina.

Jokilaakson matkailupuutarhassa kevään avaus 20.5.2017

18.5.2017

Jokilaakson matkailupuutarhassa kevään avaus 20.5.2017

 

Jokilaakson matkailupuutarha on ainutlaatuinen, yli 100 -vuotta toimineen emäntäkoulun pihapiiriin rakennettu puutarhamatkailun helmi Nurmonjoen rannalla. Puutarha ja puistoalue siaitsee aivan Lapuan keskustassa, Tuomiokirkon vieressä. Lapuan kaupungin ylläpitämässä puutarhassa on suuri hyötykasvimaa ja hedelmätarha, uutuuskasveja ja kasvierikoisuuksia, vanhan ajan lääkekasveja, perennoja sekä ruusujen tuoksua kymmenien erilaisten pensasruusujen muodossa.

Kasvit on merkitty nimikyltein. Kesäisin alueella on kotieläimiä ja kahvila.

Puutarhasta voi poimia ideoita omaan pihaan tai tulla vain rauhoittumaan kiireen keskellä.

Jokilaakson matkailupuutarhassa järjestetään 20.5.2017 klo. 10.00 -16.00 kaikkien puutarhan ystävien Keväthulinat. Teemana tapahtumassa ovat puutarha, käsityöt ja ruoka. Tapahtumassa on myynnissä taimia sekä käsityö- ja sisustustuotteita, taimienvaihtopiste ja puutarhakoneiden esittelyä. Koneiden huoltoon saa neuvontaa jos vaikka ruohonleikkurin keväthuolto on vielä tekemättä. Paikalla on myös puutarhasuunnittelijoita sekä pihaklinikka jossa ratkotaan pihaongelmia. Ota siis kuvia pihasi ongelmakohdista ja tule Kaisan puheille!

Näytteilleasettajina on sekä yrityksiä, oppilaitoksia, yhdistyksiä että alan harrastajia. Tapahtumassa on tarjolla myös puutarhaneuvontaa. Tarkoituksen on että kotipuutarhurit että kaikki alasta kiinnostuneet voivat tulla hankkimaan tietoa sekä tuotteita puutarha-kesänsä aloitukseen.

 

Tapahtumassa on huomioitu koko perhe. Tarjolla on runsaasti ohjelmaa lapsille, mm. 4H:n järjestämä keppihevoskilpailu sekä Sedun oppilaat järjestävät lapsille monenlaista puuhaa. Paikalla vierailevat myös Kaverikoirat sekä Jokilaakson omat eläimet ovat paikalla.

Paikanpäälle saavat myös harrastajat tulla myymään tai vaihtamaan ylimääräisiä taimiaan.

Myös ruokaa ja makkaraa on tarjolla.

Tapahtuman aikaan järjestetään kaksi ilmaista opastettua puutarhakierrosta ja Lapuaan on mahdollista tutustua hieman erilaisesta kuvakulmasta myös jokilaivasta käsin.

Tapahtuman järjestävät Lapuan kaupungin viherlaitos sekä kulttuuritoimi ja Jokilaakson matkailupuutarhan kannatusyhdistys. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

« Takaisin