Kyläkaupan Pihamyymälässä vietetään pionipäivää helatorstaina 24.5. Paikalla Suomen ainoan pioneihin erikoistuneen taimitarhan, Taivassalon Pionien Kodin edustaja.

Kyläkaupan Pihamyymälässä vietetään pionipäivää helatorstaina 24.5. Paikalla Suomen ainoan pioneihin erikoistuneen taimitarhan, Taivassalon Pionien Kodin edustaja.

Hae parhaat vinkit ja neuvot ammattilaisilta Pionipäivä Kyläkaupan Pihamyymälässä helatorstaina

18.5.2017

Hae parhaat vinkit ja neuvot ammattilaisilta
Pionipäivä Kyläkaupan Pihamyymälässä helatorstaina

Upea, kukkiva pionipenkki on monen puutarhaharrastajan unelma. Nyt sen toteuttamiseen on tarjolla valtakunnan parhaat apuvoimat, sillä helatorstaina 24.5. Kyläkaupan Pihamyymälässä on paikalla edustaja Taivassalon Pionien kodista.  Hän tuo mukanaan erikoislajikkeita, jotka ovat myynnissä Pihamyymälässä vain esittelypäivänä. Lisäksi hän auttaa peruslajikkeiden valinnoissa, neuvoo istutuksessa, pionipenkin perustamisessa ja hoitamisessa. Häneltä voit kysyä kaikista pioneihin liittyvistä mieltäsi askarruttavista asioista -  miksi pioni ei kuki, milloin pionit leikataan, milloin pionin voi siirtää ja niin edelleen. Nyt kannattaa käyttää tilaisuus hyödyksi ja käydä Pihamyymälässä jututtamassa pionien rautaista ammattilaista.

Pioni on puutarhan kuningatar

Pioni on rakastettu kukka, jonka kanssa on helpompi onnistua kuin sen maine antaa ymmärtää. Eri ryhmiin kuuluvia lajikkeita on tuhansia, Suomessakin useita kymmeniä. Pionien kukinta-aika on lyhyt, mutta upea. Yksittäiset lajikkeet kukkivat viikosta kolmeen viikkoon. Sopivilla lajikevalinnoilla kukinta-aikaa voidaan kuitenkin venyttää pidemmäksikin.

Pionien istuttaminen oikeanlaiseen penkkiin on avainasemassa onnistumisen suhteen, vinkataan Pionien kodista. Pioni sopii sekä yksittäiskasviksi, katseenvangitsijaksi nurmikolle, että tuomaan arvokkuutta suurempiin istutusryhmiin. Pioneja ei saa hoitaa liikaa. Hyvin tehdyn istutuksen ja istutuslannoituksen jälkeen pioneja pitää ja saa vuosikausia vain ihailla.

Taivassalon Pionien Koti

Pionien Koti Taivassalossa on maamme ainoa pioneihin erikoistunut taimitarha. Tarhan vuosittain osittain vaihtuvassa valikoimassa on noin 150 pionia. Pionien Koti on perustanut erilaisia näyteistutuksia, joissa esitellään pioneja tavallisimmista kiinanpioneista äärimmäisiin harvinaisuuksiin, lajiristeytyksiin ja puuvartisiin pioneihin. Missään muualla Suomessa ei ole yhtä laajaa valikoimaa erilaisia pioneja. Istutuksia laajennetaan joka vuosi.  Pionien Koti haluaa lisätä pionien tunnettuutta ja omalta osaltaan murtaa niiden kasvattamiseen liittyviä myyttejä.

Lisätietoja:
https://pioni.fi/

« Takaisin