Erja Kiviluoma ja Martti Vainio odottavat tungosta tulijoista taustalla olevaan Veturipuiston sisääntuloon jo ensi lauantaina. Pienen tungoksen sävyttämä kesä on heille muulloinkin mieluinen.

Erja Kiviluoma ja Martti Vainio odottavat tungosta tulijoista taustalla olevaan Veturipuiston sisääntuloon jo ensi lauantaina. Pienen tungoksen sävyttämä kesä on heille muulloinkin mieluinen.

Haapamäen Höyryveturipuiston kesäkausi avautuu lauantaina

18.5.2017

Haapamäen Höyryveturipuiston

kesäkausi avautuu lauantaina

  • Suomi 100 vuotta -teeman tapahtumat tuovat lisämausteen ohjelmistoon

Taisto Järvinen

Haapamäen Höyryveturipuiston kolmaskymmenes kesä käynnistyy viihdeohjelmien osalta ensi lauantaina 20.5. Huvikauden avaavat Leif Lindeman & Avec. Tanssit jatkuva lauantaisin syyskuun viimeiseen viikonvaihteeseen saakka.

Oman vahvan leimansa Maailman suurimman Höyryveturipuiston kesään 2017 antaa Suomi 100 vuotta -juhlavuosi. Puistossa se näkyy mm. Evakkojuna 2017 -tapahtuman muodossa.

Puistoisäntä Martti Vainio puhuu ensin Veturipuiston tanssikaudesta, johon ovet avautuvat jo ylihuomenna.

  • Veturipuistossa järjestetään kauden aikana kahdetkymmenetyhdet tanssit. Leif Lindeman & Avec esiintyvät avajaisten lisäksi myös syyskuussa. Jokaisena lauantaina musiikista huolehtivat Suomen kärkitason artistit ja heidän orkesterinsa.
  • Esiintyjien hankinnasta vastuun kantaneet Leif Lindeman ja Arto Nuotio ovat onnistuneet tehtävässä hyvin, niinpä lavalle nousevat mm. Tomi Markkola, Heidi Pakarinen, Markku Aro, Tulipunaruusut, Kaija Lustila, Tarja Lunnas sekä syksyllä mm. Aki Samuli, Marco Lundberg ja kauden päättäjäisissä Tangokuninkaalliset 2017.

Alkava kesä on Veturipuistossa jo kolmaskymmenes, kuten todettiin. Martti Vainion kohdalla alkava kesä on viidestoista. Vainio sanoo tulleensa Veturipuistoon ja tehneensä kolmen vuoden vuokrasopimuksen. Hän jatkaa veitikka silmäkulmassa, että se kolmen vuoden kokeilu on jatkunut puiston oston myötä ”elinkautisen” mittoihin.

Evakkojuna 2017

ajaa Tampereelta

Suomi 100 vuotta juhlallisuuksien yksi merkkitapahtumista on Evakkojuna Tampereelta Haapamäelle. Risto-sarjan höyryveturi ja kymmenen puuvaunua lähtevät Tampereelta 26.8. kello 9. Juupajoella juna pysähtyy, ja Haapamäellä juna on noin kello 14.

  • 26.8. on päivämäärä, josta Suomi 100 vuotta juhlapäivään eli itsenäisyyspäivään on aikaa tasan 100 päivää.
  • Haapamäki on ollut risteysasema ja tärkeä paikka, josta evakkoon tullutta väkeä on jaettu eri puolille Suomea. Niinpä juna Tampereelta tuo tänne runsaat 700 henkilöä, kuin evakkojunassa konsanaan.
  • Odotamme Evakkojuna 2017 -tapahtumaan jopa 4000 kävijää, jolloin tilaisuus olisi kaikkien aikojen suurin juhlatapahtuma Veturipuistossa. Evakkomarkkinoilla on 40-luvun hengen mukainen tarjonta ruokailuineen. Päivällä esiintyy mm. Erkki Liikanen. Illan tansseissa soittaa Pekka Niskan Pojat.

Veturipuistossa on esillä evakkovaunu alkuperäisessä kunnossa. Vaunuun voi tutustua, mutta sisälle sinne ei pääse. Vieressä on infovaunu, josta saa tietoa Keurusseudun ja lähialueen tapahtumista yli 70 vuotta sitten. Haapamäelle tulee esille myös yksi Eino Romppasen veistämistä neljästätoista Suomi 100 v. juhlaveistoksista. Lisäksi esillä on kaksi tasan 100 vuoden ikäistä veturia, jotka molemmat on kunnostettu ja maalattu.

Täyden palvelun juhlatalo

Juhlatalo Ukko-Pekka Oy:n toimintaa Veturipuistossa pyrittävä Erja Kiviluoma sanoo kesän tapahtumien tuovan uuden ilmeen myös juhlatalon toimintaan.

  • Meillä voidaan toteuttaa isommatkin tapahtumat. Kaiken tyyppiset juhlat ja kokoustapahtumat sopivat meille. Anniskelupaikkoja Juhlatalosta löytyy yhteensä yli 1000.
  • Ravintolapalvelut toimivat aina silloin, kun Veturipuiston ovet ovat avoinna. Lounasajan jälkeen talossa toimii tilausravintola. Erikoisuutemme on tanssipihvi ennen tansseja. Uuden kokous- ja juhlatilan ravitsemuspalvelut hoidamme asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Haapamäen

Höyryveturipuisto

Veturipuistontie

42800 Haapamäki

014 733 111

www.veturipuisto.fi

« Takaisin